Skoda Enyaq er Årets Brugtbil 2024

Brugtbileksperter og branchefolk har kåret Škoda Enyaq til Årets Brugtbil 2024. Škoda Octavia får en flot tredjeplads i konkurrencen, som udpeger de bedste brugtbiler til danskerne.

Danskerne køber i øjeblikket rekordmange brugte elbiler, og en af de mest populære er nu kåret til Årets Brugtbil 2024. Det er Škoda Enyaq, som på alle punkter viste sig at være suveræn i kåringen. I den indledende runde fik Enyaq flest nomineringer, og i finalerunden havde såvel jury som brugerafstemningen på Facebook Škoda Enyaq som vinder foran de øvrige finalister – Cupra Born, Škoda Octavia, Volkswagen ID.4 og Ford Kuga.

Juryen bag Årets Brugtbil består af 18 medlemmer, og ni af dem havde Enyaq på førstepladsen i afstemningen, ligesom brugervurderingen på Bilbasen efterlader et yderst positivt indtryk med en vurdering på 4,8 ud af fem, hvilket er blandt de højeste vurderinger, en bil nogensinde har opnået.

”Škoda Enyaq er for mig den mest veludførte SUV fra Volkswagen-gruppen. Den har god indretning og god ladehastighed, og rækkevidden er tilstrækkelig for de fleste. Derudover virker bilens assistentsystemer godt, og der er mulighed for adaptive LED-forlygter, som fungerer glimrende for en bil i Enyaqs klasse. Biler bygget på MEB-platformen er udstyret med tromlebremser på bagakslen, som gør, at rust på bagbremserne undgås. Højvoltsbatterierne er konstrueret, så det også er muligt at reparere batteripakkerne på modulniveau. Dette gør det billigere at reparere batterierne, såfremt de skulle fejle, og ikke mindst gør det reparationerne mere klimavenlige,” siger Yasser Abaiji, jurymedlem og teknisk konsulent hos FDM.

Hos Škoda Danmark er man begejstret over, at Enyaq kører hjem med sejren i Årets Brugtbil 2024.

”Vi er superstolte over, at Enyaq er Årets Brugtbil 2024. Enyaq har været både årets mest solgte elbil, årets familiebil og årets firmabil. Nu vinder Enyaq den måske vigtigste kåring af dem alle, for Årets Brugtbil understreger, at danskerne kan være helt trygge og gør et godt køb, når de vælger Enyaq,” siger Thomas Bruun, administrerende direktør for Škoda Danmark.

I år er det 19. gang, at Årets Brugtbil bliver kåret. Bag kåringen står en jury sammensat af motorjournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Der sælges hvert år cirka 430.000 brugte biler i Danmark, og kåringen er et vigtigt pejlemærke for brugtbilskøberne.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.