Alfa Romeo Milano skifter navn til Junior!

Ganske kort tid efter verdenspremerien på Alfa Romeo Milano – mærkets nye kompakte sportsvogn – har den italienske regering erklæret, at brug af navnet er forbudt ved lov.

På trods af, at Alfa Romeo mener, at navnet opfylder alle lovkrav, har man besluttet at følge påbuddet og ændre navnet til: Alfa Romeo Junior.

Da navnet på den nye bil skulle vælges, bad Alfa Romeo offentligheden om at bidrage med deres forslag og det resulterede i en lang liste af navne. Navnet “Milano” var en favorit blandt offentligheden og blev valgt for at hylde byen, hvor mærkets historie begyndte i 1910.

Men med en unik historie og en endeløs liste af navne at vælge imellem var den krævede navneændring ikke et problem. Faktisk var det en fornøjelse at gennemgå listen over navne, der blev valgt som favoritter ud fra offentlighedens forslag, hvoraf et var “Alfa Romeo Junior”.

Jean-Philippe Imparato – CEO Alfa Romeo:

Vi er fuldt bevidste om, at dette øjeblik vil forblive indgraveret i mærkets historie. Det er et stort ansvar, men samtidig er det spændende. Valget af navnet Alfa Romeo Junior er helt naturligt, da det er stærkt forbundet med mærkets historie og har været blandt vores favoritter og blandt offentlighedens favoritter fra begyndelsen. Som et team vælger vi endnu engang at dele vores lidenskab for mærket og gøre produktet og vores kunder til prioritet. Vi besluttede at ændre navnet, selvom vi ved, at vi ikke er forpligtet til at gøre det, fordi vi ønsker at bevare den positive følelse, vores produkter altid har skabt, og undgå enhver form for kontrovers. Opmærksomheden omkring vores nye sportsvogn de seneste dage er overvældende og vi har haft et usædvanligt stort antal besøg på vores online konfigurator, hvilket fik hjemmesiden til at gå ned i et par timer.

Oprindelsen af navnet “Alfa Romeo Junior”

Efter succesen med Giulia og dens Giulia Sprint GT coupé-version, designet af Giugiaro for Bertone, havde Alfa Romeo et ønske om at tiltrække et yngre, nyt publikum, der var ivrig efter en eksklusiv bil uden alt for høje købs- og driftsomkostninger.

Den 26. september 1966 blev GT 1300 Junior afsløret i Balocco, og på trods af manglen på navnet “Giulia” blev den frontløber for en ny Alfa Romeo-generation. Faktisk blev lignende versioner af Spider-serien også identificeret med Junior-navnet.

Med salg på over 92.000 enheder blev GT 1300 Junior hurtigt den bedstsælgende model i line-up’et og et ægte statussymbol for sin tid.

/PM

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.