Ny Alfa Romeo Milano: Kompakt og sporty

Ventetiden er ovre. Alfa Romeo er endelig tilbage i B-segmentet efter Giulietta og Mito. For første gang i historien præsenterer Alfa Romeo en fuldelektrisk bil – navngivet efter den by, hvor det ikoniske mærke blev grundlagt i 1910: Alfa Romeo Milano. Den er sportslig, kompakt og italiensk ved første blik. Designerne hos Centro Stile har skabt en elektrisk nyfortolkning med stor respekt for mærkets rødder, mens ingeniørerne bag Guilia GTA er ansvarlige for de tekniske løsninger, der garanterer Alfa Romeos DNA: Køreglæde.

Milano fås både som hybrid: Ibrida og fuldelektrisk: Elettrica. Elettrica har en rækkevidde på op til 410 km, mens den særlige sportsversion Veloce tilbyder 240 hk.

Italiensk ved første blik

Designet af Alfa Romeo Milano er umiskendeligt ”MADE IN ITALY” og udviklet af Centro Stile Alfa Romeo i TorinoDet er et gennemført Alfa Romeo design med en nyfortolket Scudetto, instrumentering udformet i det ikoniske teleskop-design (Cannocchiale) og afkortet bagende som på Alfa Romeo 33 Stradale.

Valget af navnet Milano er en hyldest til byen, hvor mærket blev grundlagt. Siden 1910 har Alfa Romeos logo inkluderet to af byens symboler: Korsfæstelsen, det historiske symbol på Lombardiets hovedstad, og Biscione-slangen, det adelige Visconti-familievåbenskjold og en af byens mest ikoniske emblemer. Disse to symboler har altid været integreret i mærkets logo og nu er de også at finde i den nye Scudetto front, som pryder Veloce-udgaven af Milano.

Indvendigt mødes man af eksklusive materialer og særlige Alfa Romeo detaljer, som de ikoniske instrumenture i teleskop-design – Cannocchiale, Scudetto-formede udsmykninger i Sabelt sportsæderne og ikke mindst de Quadrifoglio- formede (firkløver) ventiler til klimaanlægget.

Føreren sidder bag et kompakt sportsrat og har intuitiv adgang til en 10,25” touchskærm med diverse widgets, der giver nemt adgang til alle funktioner.

Køreglæde

Med den laveste vægt i segmentet og en optimal massefordeling, kører Milano ind i segmentet af elektriske biler som en ægte Alfa Romeo. Teamet bag udviklingen af køredynamikken er det samme hold, der udviklede Giulia GTA. Målet var klart: Den nye Milano skal tilbyde klasseledende køredynamik og vejgreb. Dette er muliggjort ved flere specifikke tekniske løsninger:

– Direkte styring

– Sportsundervognen er sænket med 25 mm. (Veloce-udgaven)

– Ekstra sportslige krængningsstabilisatorer sikrer hurtige sving med et højt niveau af vejgreb

– Bremsesystemet har foran skiver på over 380 mm med firestemplet monobloc kalibre

– Torsen differentiale tilbyder den bedst mulige trækkraft under alle forhold

– Højtydende 20” dæk, som tilbyder omfattende greb

– Torsionsstivhed på 40 Hz bidrager til stabilitet i sving etc.

– Breddere sporvidde.

Alfa Romeo Milano kommer med to forskellige drivlinjer, en fuldelektrisk – Elettrica og en mildhybrid – Ibrida:

  • Elettrica – FWD – 156 hk – batteri: 54 kWh – rækkevidde: 410 km
  • Elettrica – FWD – 240 hk – batteri: 54 kWh – rækkevidde: TBC
  • Ibrida – FWD – 136 hk – MHEV: 1.2 benzin + 48v
  • Ibrida – eAWD- 136 hk – MHEV: 1.2 benzin +48v + automatisk styring af baghjulstræk

Brugervenlig og intuitiv

Selvom Alfa Romeo Milano er udviklet med fokus på at tilbyde en involverende køreoplevelse, er der ikke gået på kompromis med de praktiske funktioner, som forventes i dette segment. Den elektriske version er 4,17 meter lang, 1,78 meter bred og 1,50 meter høj. På trods af sin kompakte størrelse har Milano et bagagerum på 400 liter og desuden findes et praktisk rum under motorhjelmen til opladningskablet.

Milano er i alle versioner udstyret med en række kørerassistentsystemer og ”Alfa Connect Services”, som tilbyder et udvalg af tjenester for maksimal sikkerhed og komfort. Takket være over-the-air (OTA)-teknologi er bilens kort og software altid opdateret. Derudover er den virtuelle assistent Hey Alfa og ChatGPT (AI) integreret i bilens stemmestyring.

Lancering og modelprogram i Danmark er endnu ikke fastlagt.

/PM

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.