Stor variation i skandinavisk bilsalg: Danmark klarer sig bedst

Car sale. Dealer giving key to new owner

I marts måned oplevede alle de skandinaviske lande fald i personbilsalget, men Danmark klarede sig betydeligt bedre end sine nabolande. Her er et overblik over bilsalget for marts 2024 i Danmark, Norge og Sverige.

I marts 2024 var bilsalget præget af større forskelle mellem de skandinaviske lande. Både Danmark, Norge og Sverige oplevede tilbagegang i personbilsalget, hvoraf Danmark havde den mindste tilbagegang på 6 procent. Sverige havde en større tilbagegang på 19,7 procent, og Norge havde en markant reduktion i antallet af nyregistrerede personbiler, som gik ned med 49,7 procent sammenlignet med marts 2023.

I marts var det skandinaviske bilsalg generelt præget af tilbagegang, men med store forskelle landene imellem. Mens bilsalget faldt betydeligt i både Sverige og Norge, lå det danske bilsalg på et stabilt niveau sammenlignet med sidste år,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Der var også stor variation i elbilsalget. Norge tog også i marts føringen, da elbiler udgjorde 89,3 procent af de norske nyregistreringer. Danmark opnåede igen i marts en højere elandel end Sverige, der ellers længe har været foran Danmark. Årsagen er til dels, at Danmarks elandel er steget sammenlignet med sidste år, men også at Sveriges elandel tilsvarende er faldet.

Andelen af elbiler i hver af de skandinaviske lande er et resultat af forskellig politisk prioritering. Skiftet mellem Danmark og Sveriges position er et eksempel at tage ved lære af, når den politiske retning for elbiler i Danmark skal udstikkes for fremtiden – for det kan have store konsekvenser, hvis incitamenter fjernes for tidligt,” siger Mads Rørvig, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

De Danske Bilimportører udsender hver måned en pressemeddelelse baseret på data fra bilstatistik.dk.

FAKTA

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Danske data: Bilstatistik.dk

Svenske data: Bilstatistik.se

Norske data: OFV.no

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.