Volvo Cars’ sikkerhedsteknologi kan nu advare førere om ulykker forude

Volvo Cars lancerer en ’Accident Ahead Alert’-funktion, der advarer førere om ulykker forude. Advarslen gør brug af livedata fra det danske Vejdirektoratet og andre kompatible biler. Volvo Cars er den første bilproducent, der lancerer sådan en funktion.

‘Accident Ahead Alert’-funktionen er relevant, når man for eksempel kører ned ad en snoet landevej, hvor det er umuligt at se, hvad der er forude. Hvis der er sket en ulykke, viser displayet i instrumentbrættet eller i heads-up-displayet en advarselstrekant. Det sker et par hundrede meter før uheldet, så man kan nå at sænke farten i god tid og reagere proaktivt, så risikoen for følgeulykker og trafikpropper reduceres.

”Vores ‘Accident Ahead Alert’ kan med vores banebrydende sikkerhedsteknologi, der forbinder data fra forskellige kilder, hjælpe Volvo-førere med at undgå ubehagelige overraskelser og samtidig bidrage til at gøre vejene sikrere for alle,” siger Åsa Haglund, der er leder af Volvo Cars’ sikkerhedscenter.

”Takket være vores samarbejde med Vejdirektoratet og andre partnere i initiativet ’Data for Road Safety’ kan vi nu præsentere ‘Accident Ahead Alert’-funktionen, der understreger vores position som førende inden for sikkerhedsinnovationer,” siger hun.

Volvo Cars’ banebrydende sikkerhedsteknologi forbinder livedata i Volvo Cars’ datasky og har gjort det, siden den blev introduceret i 2016. Sikkerhedsteknologien gør det muligt for Volvo-biler at ”kommunikere” med hinanden og advare førere om nærliggende glatte vejforhold og andre farer. Den nye lancering gør, at førere nu også kan blive advaret om ulykker forude.

Volvo Cars introducerer i samarbejde med Vejrdirektoratet først funktionen i Danmark, der fungerer som et pilotland. Planen er, at trafikdata fra flere kilder skal integreres, herunder data fra samarbejdspartnere i det europæiske Data for Road Safety-netværk, der består af nationale trafikstyringscentre og andre bilproducenter.

“Vi er glade for, at Volvo Cars som den første bilproducent er begyndt at bruge vores nye datafeed med trafikhændelser, der opdateres i realtid,” siger Stine Bendsen, der er afdelingsleder for Vejdirektoratets Trafikcenter.

“En hurtig advarsel om en ulykke forude giver føreren mere tid til at sænke hastigheden og øge afstanden til bilen foran. Det hjælper med at reducere risikoen for følgeulykker og øger sikkerheden for de mennesker, der arbejder med at rydde vejen,” siger hun.

’Accident Ahead Alert’ er tilgængelig i Danmark i alle biler i Volvo-serierne 90, 60 og 40 fra modelår 2016 og frem. Funktionen bliver snart tilgængelig i flere europæiske markeder.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.