EU-bilsalget skiftede gear i 2023: Stor fremgang

Mere end 10 millioner nye biler indtog EU’s veje i 2023, som var et år præget af stor fremgang. Elbilerne fyldte markant mere i salget og opnåede en markedsandel på 14,6 procent.

Efter flere år med et udfordret EU-bilsalg, bød 2023 på tiltrængt fremgang. EU fik 10,5 millioner nye biler, hvilket er knap 14 procent flere end i 2022. Alle EU-markeder oplevede vækst med undtagelse af Ungarn. Også Danmark fik et godt bilår med en vækst på 17 procent.

De udfordringer, der har præget det danske bilsalg de seneste år, har også haft stor indflydelse på de øvrige lande i EU. Vi glæder os over, at det i 2023 er lysnet, og der er igen blevet leveret mange nye biler til EU-borgerne,” siger Mads Rørvig, Adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Ligesom på det danske marked, var der også store forskydninger i drivmiddelfordelingen i EU. Der blev registreret 1,5 millioner elbiler og de udgjorde dermed 14,6 procent af det samlede EU-bilsalg. Det på trods af en tilbagegang i december måned, der blandt andet var drevet af et fald i det tyske elbilsalg på 47,6 procent sammenlignet med 2022. Det kan blandt andet skyldes, at tidligere tilskudsordninger er blevet afskaffet.

Danmark var blandt frontløberne blandt EU-landene med en vækst i elbilsalget på mere end 103 procent – kun Belgien, Estland og Grækenlands elbilsalg steg procentvis mere.

Danskerne er glade for elbiler, og Danmark er et godt forbillede for de andre EU-lande, når det gælder elbilsalget. Det er væsentligt, at skabe gode vilkår for flere elbiler i hele EU, og her spiller incitamenter en stor rolle. Tyskland er et godt eksempel på, at det kan få store konsekvenser for elbilsalget, hvis incitamenterne reduceres for tidligt,” siger Mads Rørvig, Adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne