Transformation til e-mobilitet på BMW fabrikken i München

Modeller under ”Neue Klasse” skal bygges i München fra 2026, og fra slutningen af 2027 vil fabrikken udelukkende producere fuldelektriske biler. Dermed nærmer en æra med München-produktion af biler med forbrændingsmotorer sig slutningen. Transformationen indebærer en investering på 650 millioner Euro.

Præcis som i 1960’erne danner produktionsanlægget fremover rammerne for produktionen af Neue Klasse-modeller, men i fremtiden kun fuldelektriske versioner.

Glidende overgang til e-mobilitet
BMW fabrikken i München er et godt eksempel på den glidende overgang til e-mobilitet. I 2015 blev de første BMW 3-serie plug-in-hybridmodeller produceret på samme produktionslinje som modellerne med forbrændingsmotorer. I 2021 blev BMW i4 den første fuldelektriske model, der blev produceret på samme produktionsbånd. I dag er hver anden bil, der ruller ud af fabrikken, fuldelektrisk.

Fra 2026 vil produktionen af Neue Klasse på fabrikken i München i første omgang foregå parallelt med produktionen af de nuværende modeller. Godt et år senere, fra slutningen af 2027, vil fabrikken udelukkende producere fuldelektriske modeller.

Omfattende ændringer efter lang forberedelse
Gennem mere end 100 år har BMW fabrikken i München gennemgået forbedringer og opdateringer. En af milepælene i virksomhedens historie er konverteringen fra fremstilling af flymotorer til bilproduktion samt den vellykkede introduktion af Neue Klasse-modellerne i 1960’erne.

Som i 1960’erne og alle andre ændringer sidenhen finder den nuværende transformation sted, mens produktionen stadig kører. Uagtet den aktuelle byggeplads ruller der cirka 1.000 biler af produktionsbåndet hver dag.

Digitalisering i overensstemmelse med BMW iFactory
Principperne for BMW iFactory garanterer størst mulig fleksibilitet og velfungerende processer – fra den nye fabrik i Debrecen til den over 100 år gamle fabrik i München. BMW iFactory står for en omfattende digitalisering med en holistisk tilgang til samspillet mellem mennesker, processer og systemer.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne