Markedet for elbiler i EU vokser igen

Der kom 855.484 nye biler ud på vejene i EU i oktober, hvilket er 14,6 procent flere end i oktober sidste år. Elbilerne udgjorde 14,2 procent af nyregistreringerne.

EU-bilsalget voksede med 14,6 procent i oktober til 855.484 nye biler. Det markerer den 15. måned med vækst. År til dato er der blevet indregistreret næsten 9 millioner biler i EU, hvilket betyder, at markedet er vokset med 16,7 procent i forhold til de 10 første måneder af 2022.

Blandt de største markeder kunne den største vækst findes i Frankrig (21,9 procent), mens også Italien og Spanien oplevede vækst på hhv. 20 og 18,1 procent. Væksten i Danmark var endnu større, da det danske bilsalg voksede med 22 procent i oktober.

Selvom vi stadig ikke er på samme niveau som før corona, har 2023 indtil videre været et godt bilår for EU. Tallene for oktober viser, at Danmark præsterer godt, når det kommer til nye biler,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

Elbilernes markedsandel er vokset

Elbilsalget voksede med 36,3 procent i EU fra oktober 2022 til oktober 2023, hvor der blev registreret 121.808 nye elbiler i EU. Belgien og Danmark udmærkede sig med vækst på hhv. 147,3 og 100,7 procent. Det betyder, at der år til dato er kommer 1,2 millioner elbiler ud på vejene i EU.

Elbilerne opnåede en markedsandel på 14,2 procent i oktober. Hybriderne oplevede også vækst og endte med en markedsandel på 28,6 procent. Til gengæld tabte både benzin, diesel og plug-in hybrid markedsandele.

Elbilernes popularitet er stigende og det medfører et grønnere bilsalg på tværs af EU-landene. Danmark var igen i oktober en af frontløberne med en vækst på over 100 procent,” siger Mads Rørvig, adm. Direktør i De Danske Bilimportører.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.