Volvo Cars udvider el-porteføljen med Volvo EM90

Volvo Cars præsenterer Volvo EM90, der markerer virksomhedens indtræden i markedet for fuldelektriske Multi Purpose Vehicles (MPV). Dette køretøj, der bygger på skandinavisk design og komfort, er udviklet med det formål at give føreren og passagererne en oplevelse af et bevægeligt rum snarere end blot et transportmiddel.

Design og Komfort

Volvo EM90 er konceptualiseret som en skandinavisk stue på hjul, hvor bilen er et sted for samvær, afslapning, arbejde og refleksion. Den sætter fokus på at tilbyde en premium-oplevelse med skandinavisk design, 96 års sikkerhedstradition, ultimativ komfort og banebrydende teknologi. Det selvsikre design, både indvendigt og udvendigt, stræber efter at sætte nye standarder inden for MPV-segmentet.

Eksteriør og Illuminerende Design

Bilens eksteriør præsenterer ikoniske Thors Hammer-inspirerede forlygter, oplyst grill og et illuminerende design inspireret af skyskrabere og kunst. Baglygterne symboliserer moderne byers horisont med varme farvetoner, der afspejler forholdet mellem natur og lys.

Rækkevidde og Teknologi

Volvo EM90 imponerer med en konkurrencedygtig rækkevidde på op til 738 kilometer under CLTC-testcyklussen. Den har et 116 kWh batteri og en opladningstid på under 30 minutter fra 10 til 80 procent. Med en e-motor på 200 kW kan bilen accelerere fra 0 til 100 km/t på 8,3 sekunder. En bemærkelsesværdig funktion er muligheden for tovejsopladning, hvor bilens batteri kan fungere som en “powerbank” til opladning af andre elbiler og elektroniske apparater.

Sikkerhed og Avancerede Systemer

Volvo EM90 er udstyret med Volvos anerkendte sikkerhedsteknologi, der bygger på 96 års erfaring og real-world ulykkesforskning. Avancerede førerassistentsystemer, drevet af omfattende sensorpakker og højopløselige kameraer, sikrer en tryg køreoplevelse for alle i og omkring bilen.

Køreoplevelse og Intelligent Kabinemiljø

Bilen tilbyder en lydisoleret kabine, der eliminerer vejstøj, og teknologier som dobbeltkammer-luftaffjedring og støjsvage dæk forbedrer køreoplevelsen yderligere. Det intelligente kabinemiljø inkluderer en 15,6-tommers skærm, Snapdragon® Cockpit Platforms fra Qualcomm Technologies, og 5G-forbindelse. Passagererne kan nyde underholdning, mens føreren kan deltage i møder, hvilket gør bilen til et fleksibelt rum.

Multifunktionelle Skærme og Smarte Overflader

Volvo EM90 er udstyret med flere multifunktionelle skærme og smarte overflader, der giver mulighed for at transformere bilens indre til biograf, møderum eller soveværelse. Skærme, sæder, vinduer, aircondition og belysning justeres let ved at vælge det ønskede “rum.”

Volvo EM90 Concept World Stills

Tilgængelighed

Volvo EM90 lanceres først i Kina og er allerede tilgængelig for forudbestillinger. Dog forventes det ikke at være tilgængeligt på det danske marked.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.