Her er de nominerede til titlen som Årets Bil i Danmark 2024

En jury bestående af 21 danske motorjournalister har testet de nyeste tilføjelser til udvalget af bilmodeller i Danmark.

Finalefeltet består af 7 bilmodeller: Kia EV9, BMW i5, BYD Dolphin, Hyundai Kona, Toyota Prius, VW ID.7 og XPeng G9.

Vinderen kåres den 28. november, hvor juryen atter skal i stemmeboksen og fordele sine point blandt de i alt 7 finalister.

Begyndelsen og væksten

Årets Bil i Danmark blev først introduceret i 1969 og blev straks en stor begivenhed i bilverdenen. Den allerførste vinder af prisen var Ford Capri. Dette var startskuddet til en årlig tradition, hvor landets bedste biler blev hyldet. Prisen blev kendt for at anerkende biler, der ikke kun var teknisk imponerende, men også relevante for det danske marked.

I de tidlige år var juryen og bilentusiasterne i Danmark primært fokuseret på at vælge biler, der var økonomisk overkommelige og brændstofeffektive. Dette afspejlede det stigende fokus på energikrisen og miljøhensyn. I 1975 vandt Volkswagen Golf, som senere skulle blive en af de mest ikoniske biler i verden.

I de seneste årtier har Årets Bil i Danmark været et skueplads for biler, der kombinerer avanceret teknologi med bæredygtighed. Det er blevet tydeligt, at Danmark bevæger sig imod en fremtid med mere miljøvenlig transport.

Nuværende vindere har også fremhævet det stigende fokus på selvkørende teknologi og avancerede sikkerhedssystemer. Dette afspejler en global tendens i bilindustrien og viser, hvordan Danmark forbliver opdateret med de nyeste innovationer.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.