Verdenspremiere på ny Skoda Kodiaq

Den nye generation af Kodiaq har netop haft verdenspremiere. Škodas største SUV med op til syv sæder har fået Škodas nye design, innovativt interiør, ny drivlinje med eldrift, nye assistentsystemer og er blevet endnu mere rummelig. Dansk premiere sker i maj 2024.

Den er stor, den er stærk, og den beskytter sin familie. Derfor lægger kodiakbjørnen også navn til den nye generation af Škodas største SUV. Siden introduktionen af første generation har Kodiaq været øverst i fødekæden på de danske veje, og det fortsætter den med at være i anden generation, som nu har haft verdenspremiere i bjørnens by, Berlin. Den nye Kodiaq har fået Škodas nye design, innovativt interiør, ny drivlinje med eldrift, nye assistentsystemer og er blevet endnu mere rummelig.

Eksteriør: Modern Solid-design og TOP LED Matrix-lygter

Med en længde på 4.758 mm er den nye generation Kodiaq blevet 61 mm længere end forgængeren, mens akselafstanden er øget 1 mm til 2.791 mm. Bredden er 1.864 mm, og højden er 1.659 mm. Den øgede længde bliver primært vekslet til mere bagagerumsplads, hvor der nu er 910 liter – 75 liter mere – i versionen med fem sæder og 340 liter – 70 liter mere – i versionen med syv sæder, når alle sæder er i brug. Med tredjerække fældet frem har man 845 liter. Bliver alle sæder bagi lagt ned har de to versioner henholdsvis 2.105 liter og 2.035 liter bagageplads.

Interiør: Interiørtema a la Enyaq og Smart Dials

Den nye generation Kodiaq viderefører Škoda-traditionen med masser af benplads og komfort til både for- og bagsædepassagerer. Nu bliver de også forkælet med forskellige interiørtemaer, som man kender det fra Škoda Enyaq og Škoda Enyaq Coupé.

Interiørtemaet Loft er standard i den nye Kodiaq, mens Lounge byder på indtræk med en kombination af polyester fra genanvendte plasticflasker og 40 procent ren uld. Læderindtrækket i ecoSuite er indfarvet med rester fra produktionen af kaffebønner, og sammen med lædersæderne følger muligheden for pneumatisk massage fra ti indbyggede luftpuder.

Massagefunktionen kan indstilles på den nu 13 tommer store touchskærm på midterkonsollen, men i brugervenlighedens tegn gør Škoda ikke styringen af alle bilens funktioner afhængig af én skærm. Faktisk er betjeningen med fysiske knapper styrket i den nye Kodiaq, hvor de tre drejeknapper under skærmen til betjening af bl.a. klimaanlægget nu er intuitive Smart Dials.

Den nye Kodiaq er altid online, hvilket giver mulighed for over-the-air-opdateringer, onlinebaseret ruteplanlægning og en parade af onlineservicer fra Škoda Connect. Og ikke mindst giver opkoblingen mulighed for fjernbetjening af opladning og kabinetemperatur i en ny drivlinje til Kodiaq.

Drivlinjer: Plug-in-hybrid med hurtigladning

For første gang kan Kodiaq fås som plug-in-hybrid. Batteriet på 25,7 kWh giver en rækkevidde på op til 100 km (WLTP), og det er hurtigt at lade op. Ligesom Škoda Enyaq kan den nye Kodiaq 1.5 TSI iV lade med 11 kW AC i en ladeboks, og den kan hurtiglade med 50 kW DC på ladestationer. Den samlede ydelse fra benzinmotor og elmotor er 204 hk (150 kW).

Derudover fås Kodiaq – ligeledes for første gang – med en ekstra økonomisk 1.5 TSI mHEV-benzinmotor med 48-volt-system og 150 hk (110 KW), mens den kraftigste TSI-benzinmotor er en 2.0 med 204 hk (150 kW).

Den nye Kodiaq fås desuden med nyeste generation 2.0 TDI-dieselmotorer med henholdsvis 150 hk (110 kW) eller 193 hk (142 kW). Som nævnt har alle motorvarianter DSG-automatgear, og de to stærkeste motorer har 4×4. De respektive anhængervægte kendes ikke endnu.

Assistentsystemer: Flere systemer har Škoda-premiere

Adskillige assistentsystemer kendt fra andre Škoda-modeller fås nu til Kodiaq. Det er f.eks. Turn Assist, Collision Avoidance Assist og Exit Warning. Men der er også helt nye systemer, som Kodiaq introducerer i Škodas rækker.

Det gælder Crossroad Assist, der anvender radarsensorer i forkofangeren og frontkameraet til at holde øje med tværkørende trafik af biler, cyklister og fodgængere i kryds med begrænset udsyn pga. f.eks. parkerede biler. Systemet giver en akustisk advarsel samt en visuel advarsel i det digitale cockpit, og det svarer til det nuværende Rear Traffic Alert, som registrerer bagvedkørende eller -passerende, når man bakker ud fra f.eks. en parkeringsbås.

Den nye Škoda Kodiaq får danmarkspremiere i maj 2024.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.