Volvo Cars stopper produktionen af dieselbiler

I forbindelse med Climate Week NYC melder Volvo Cars ud, at produktionen af dieselbiler stopper i begyndelsen af 2024. Salget er allerede ophørt i Danmark.

Volvo Cars stopper med at producere dieselbiler. Det annoncerer den svenske bilgigant til Climate Week NYC. Produktionen af alle dieselbiler fra Volvo vil ophøre i begyndelsen af 2024. Det gør Volvo Cars til en af de første traditionelle bilproducenter, som tager det skridt mod fuld elektrificering.

Beslutningen understreger Volvo Cars’ ambition om kun at sælge fuldelektriske biler i 2030. I 2040 er målet, at virksomheden skal være klimaneutral. Strategien repræsenterer en af branchens mest ambitiøse transformationsplaner.

”Elektriske motorer er vores fremtid, og de er overlegne i forhold til forbrændingsmotorer: De støjer mindre, vibrerer mindre, har lavere vedligeholdelsesomkostninger for vores kunder og nul udstødningsgasser,” siger Jim Rowan, der er CEO for Volvo Cars.

Allerede for et år siden meldte Volvo Car Denmark ud, at salget af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel, ville stoppe øjeblikkeligt. På det tidspunkt var Danmark det andet marked, som stoppede salget af rene fossilbiler.

”Volvo Cars beslutning om at stoppe produktionen af dieselbiler er utrolig vigtig for hele den globale bilindustri. Vi er med til at presse en samlet industri i retning af at blive fuldelektrisk. Vi er i Danmark forløbere, fordi de danske forbrugere har vist stor interesse for vores elektriske modeller, og nu kommer resten af verden mere med,” siger Sarka Heyna Fuchsova, der er CEO i Volvo Car Denmark.

En presserende nødvendighed for handling

Den seneste Global Climate Stocktake-rapport, udgivet af FN, understreger alvorligheden i den klimakrise, menneskeheden står overfor, og ikke mindst behovet for hastig handling.

“Det er en kritisk tid for vores planet og menneskeheden, og verden har brug for lederskab. Det er på høje tid, at industrien og politiske ledere træder beslutsomt frem og handler for at bekæmpe klimaforandringer. Vi er forpligtet til at gøre vores del og opfordrer vores kolleger og de politiske ledere rundt om i verden til at gøre deres,” siger Jim Rowan, der er CEO i Volvo Cars.

Anders Kärrberg, der er Head of Global Sustainability, deltager i et arrangement organiseret af Accelerating to Zero Coalition (A2Z) under årets Climate Week NYC. A2Z er en koalition af Volvo Cars og andre underskrivere af Glasgow-erklæringen om Zero Emission Vehicles, der blev lanceret under COP27.

Med A2Z har Volvo Cars mulighed for at samarbejde og koordinere initiativer med andre aktører for at nå det fælles mål om ”at gøre 100 procent af det globale salg af nye biler og varevogne fri for udstødningsgasser inden 2040 og senest 2035 på førende markeder.”

Volvo Cars’ mål for elektrificering er mere ambitiøst end A2Z’, og det er Volvo Cars ambition, at dagens udmelding om ophør af ,produktion af dieselbiler kan inspirere andre i A2Z-koalitionen til at handle mere ambitiøst i kampen mod klimaforandringer.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.