Stort bilhus giver kurser i hjertelungeredning landet over

I dag overlever tre en halv gange så mange mennesker i Danmark et pludseligt hjertestop udenfor hospital som for godt tyve år siden. Det skyldes, at langt flere danskere i dag træder til, når uheldet er ude. Flere danskere har viden om hjertelungeredning, der er kommet flere tilgængelige hjertestartere, og vi har fået en hjerteløber-ordning, der hele tiden får større tilslutning. Men hos Autohuset Vestergaard vil man gerne lægge sig i selen for at sikre, at endnu flere overlever.

– Det er jo kun godt, at mange kan træde til med førstehjælp og hjertelungeredning i dag, men vi vil gerne bidrage til, at endnu flere får den nødvendige viden til at kunne hjælpe med at redde liv ved et hjertestop, siger Jesper Søgård, der er CMO i Autohuset Vestergaard.

Hvert år rammes næsten 5000 danskere af hjertestop, mens de opholder sig uden for et hospital. Det svarer til 13 personer om dagen, og hvis der ikke er nogen, der træder til med genoplivning, inden en ambulance ankommer, overlever kun én ud af 17.

– Et hjertestop kan jo ramme os alle, og det gør en livsvigtig forskel, om et vidne kan træde til indenfor få minutter . Alle skal derfor være velkomne til Hjerteredderkurserne – uanset om man skal have genopfrisket sin viden om genoplivning, eller er helt ny i det, tilføjer Jesper Søgård, der håber på stor tilslutning til arrangementerne, der afholdes i samtlige afdelinger.

Kurserne udbydes i samarbejde med Hjerteforeningen og Tryg. Tilmelding foregår via Autohuset Vestergaards hjemmeside.

 

Foto: AdobeStock_408460772.jpeg

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: