Ford Mustang GTD: En ny superbil er født

”Design en Mustang, der kan overhale alle europæiske sportsvogne indenom”. Sådan lød opgaven til Fords amerikanske designteam. Stærkt inspireret af den for nylig afslørede Ford GT3, der skal konkurrere i Le Mans til næste år, har Ford Performance nu skabt en lynhurtig sportsbil af en anden verden.

Med en heftig V8-motor og mere end 800 hk er den vanvittige Mustang klar til at tage kampen op mod samtlige sportsvogne i Europa. Og den racerinspirerede gadebil skuffer absolut ikke. Med en imponerende omgangstid på under syv minutter på Nürburgringen, er Mustang GTD den hurtigste Mustang til dato, der er tilladt at køre på offentlig vej.

– Mustang GTD omdefinerer enhver hidtil opfattelse af en superbil. Vi har grebet denne opgave an på en ny måde. Vi har ikke konstrueret en gadebil til racerbanen, men vi har omdannet en racerbil til en gadebil. Mustang GTD er indpakket i kulfiber og gemmer blandt andet på racerteknologien fra Mustang GT3, og nu slippes den løs på gaden, siger Jim Farley, CEO & president, Ford Motor Company.

Mustang: Global motorsport virksomhed
Tilbage i 2021 begyndte den første udvikling af den nye Mustang GDT. Med en klar mission om at kunne konkurrere med andre europæiske sportsvogne, var ambitionerne tårnhøje. Fords nye gadebil er stærkt inspireret af Ford GT3, der for nylig har fået følgeskab af Ford GT4. Med Ford GT3 og GT4 leverer Ford inden længe udfordring indenfor alle niveauer af motorsport.

– Mustang GTD repræsenterer det allerbedste fra Ford Motor Company. Mustang GTD er beviset på, hvad der sker, når vi tager noget, vi i forvejen er gode til og giver den endnu et tvist for at skabe et endnu bedre resultat. Det repræsenterer essensen af den transformation, vi gennemgår hos Ford lige nu. Alt fra software til specialudvikling af vores biler, siger Jim Farley.

Mustang GTD vil være tilgængelig et stærkt begrænset antal og forventes at være tilgængelig i begyndelsen af 2025.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne