Den nye Volvo EX30 kommer med innovativ teknologi, smart opbevaring og masser af plads

Volvo Cars har fokuseret på at reducere materialeforbruget og optimere pladsen i Volvo EX30. Det har blandt andet resulteret i, at Volvo EX30 som noget helt unikt er designet med en soundbar, der dækker hele instrumentbrættets bredde. Løsningen gør det muligt at samle flere højtalere i en, og det har skabt plads til mere opbevaring i dørene – uden at Volvo Cars er gået på kompromis med lyden, der kommer fra et Harman Kardon high-end lydsystem.

Infotainmentsystemet er også samlet i en enkelt 12-tommers skærm, der gør det muligt for føreren at fokusere udelukkende på kørslen. Skærmen er placeret i midten af instrumentbrættet og viser al den information, føreren har brug for. Det har også reduceret materialeforbruget.

”Vi fortsætter vores strategi indvendigt i Volvo EX30, hvor vi har fokuseret på at skabe en kontekstuel og fokuseret interface. Du finder de vigtigste køreoplysninger som hastighed og opladningsniveau øverst på infotainment-skærmen, mens navigation, medier og styring er let tilgængelige nedenunder. Skærmen har også en kontekstuel bjælke med de mest relevante funktioner tilpasset dine behov,” siger Tom Stovicek, Head of UX hos Volvo Cars.

Volvo Cars har placeret handskerummet under skærmen. Det skaber mere plads, og det gør rummet lettere tilgængeligt for både fører og passager. På samme måde er vinduesknapperne placeret i midterkonsollen.


Avanceret infotainment-system med Apple Carplay

Infotainmentsystemet i Volvo EX30 er det første i en Volvo nogensinde, der kommer med trådløs Apple CarPlay-funktion. Infotainmentsystemet har også indbygget Google, håndfri hjælp fra Google Assistant, navigation fra Google Maps og forskellige applikationer til Google Play.

Skærmen har også en ”rolig”-funktion, der skjuler alle unødvendige informationer, så føreren kan fokusere på kørslen. Funktionen er særlig god om natten, da den kan reducere lysbelastningen af førerens øjne på længere køreture.

Infotainmentsystemet er kompatibelt med 5G, hvor det er tilgængeligt, og Snapdragon® Cockpit Platforms-teknologien fra Qualcomm Automotive Inc. sørger for hurtig respons fra systemet.

Den 7. juni præsenterer Volvo Cars den nye, fuldelektriske Volvo EX30, som allerede samme dag kan bestilles i Danmark.

 

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin