Populær minibil opdateres: Opel Corsa er blevet faceliftet

Design

I trafikken kan den nye Opel kendes på den karakteristiske Opel Vizor front, som Corsa som den sidste af Opels modeller har fået tilføjet. Det vandrette sorte element, der er inspireret af tidligere tiders Opel modeller, samler fronten i ét vandret element, der får fronten til at fremstå bredere i sit udtryk. Bagenden prydes af “Corsa” skrevet med store bogstaver på midten af bagsmækken. Derudover tilføjes farven grafik grey til Corsa-farvepaletten.

Interiøret er også blevet frisket op. Corsa har fået nyt rat, ny gearvælger og nye mønstre på sæderne. Den største nyhed både visuelt og teknisk er dog det fuldt digitale cockpit og nye infotainmentsystem.

Nyt cockpit design

Corsa har fået ny digital brugerflade. Skærmene bag rat og på midterkonsol er blevet opdateret med højere opløsning, hurtigere processorer, ny grafik, AI- egenskaber og frem for alt helt ny brugeroplevelse. Resultatet er et cockpit, der både kan specificeres efter brugerens præferencer, men også indrette sig efter situation og behov. Systemet har ”Hey Opel” stemmestyring, over-the-air opdateringer og på varianter med 10” touch farveskærm i midterkonsollen, er bilen også udstyret med navigation. Corsa kommer med mulighed for Apple CarPlay og Android Auto samt opladning – alt sammen trådløst.

En Opel specialitet: Intelli-Lux LED® matrix lys nu med 14 LED enheder

Opel sætter en ære i at introducere avanceret og ny teknologi i de mindre modeller. Dette var også tilfældet tilbage i 2019, da den nuværende Corsa blev introduceret. Den kom som den første bil i mini-segmentet med de avancerede blændfri LED matrix lys. Dengang bestod de avancerede forlygter af 8 LED-enheder – på den nye Corsa er de opgraderet til 14 LED-enheder.

Corsa har en række assistentsystemer installeret. Den er blandt andet udstyret med et nyt højt opløseligt panorama bakkamera, adaptiv fartpilot samt avanceret kollisionsalarm med automatisk nødbremse og fodgængeralarm

Corsa Electric med bedre batteri og ny motor: Mere effektiv og flere kræfter

I 2028 vil Opel være et fuld-elektrisk mærke i Europa og vil tilbyde elektriske biler til alle. Her spiller den nye Corsa en vigtig rolle, og derfor tilbydes den med to elektriske drivlinjer: 136 hestekræfter med en rækkevidde på 357 kilometer (WLTP) samt en mere kraftfuld version med større batteri og motor, der har 156 hestekræfter og en rækkevidde på 402 kilometer (WLTP[1]). Begge udgaver har et moment på 260 Newtonmeter og kan lade med op til 100kW på en hurtiglader, svarende til op til 80 procent kapacitet på 30 minutter.

Som noget nyt helt nyt kommer benzin-varianterne med 100 og 136 hestekræfter også med et 48-volts hybridsystem tilsluttet en automatisk dobbeltkoblingsgearkasse. Dermed tilbyder Corsa fuld plade på drivlinjer med både mulighed for forbrændingsmotorer, hybrid og el.

I Danmark forventes de første faceliftede Opel Corsa til Danmark i løbet af fjerde kvartal.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.