Den nye, fuldelektriske Volvo EX30 tager sikkerhed til nye højder

Volvo EX30 er blandt andet udstyret med en døråbningsalarm, der skal hjælpe med at reducere situationer, hvor en bildør bliver åbnet og forårsager ulykker for cyklister. De såkaldte dørulykker udgør en femtedel af alle indberettede urbane cykelulykker i Storbritannien, og hvert år bliver 60 personer i gennemsnit dræbt eller alvorligt såret af bildøre. Døråbningsalarmen advarer med både visuelle og auditive signaler, når man vil åbne døren foran en forbipasserende cyklist eller en anden trafikant.

Bilen er designet specifikt til at beskytte mennesker i travle bymiljøer. Døråbningsalarmen er en af flere Volvo Cars’ Safe Space Technology-funktioner, der er med til at gøre Volvo EX30 til den perfekte bybil.

“Vi har længe haft fokus på sikkerhed i bymiljøer, hvor biler deler plads med fodgængere og cyklister. Med Volvo EX30 tager vi bysikkerheden til næste niveau og skaber en lille SUV, der passer på både dem inde i bilen og dem udenfor,” siger Åsa Haglund, Head of Volvo Safety Centre.

Topavanceret sikkerhed

Sikkerheden i den nye Volvo EX30 er baseret på den videnopbygning og forskning af ulykker fra den virkelige verden, Volvo har akkumuleret de seneste næsten 100 år. Bilen er designet specifikt til at hjælpe med at beskytte føreren og passagererne i tilfælde af en ulykke.

Volvo Cars har styrket sikkerhedsburet, de såkaldte A-, B- og C-stolper og taget til Volvo EX30 for at sikre bedre beskyttelse af bilens fører og passagerer. Bilen har også indvendige sideairbags (FSAB) på indersiden af førersædet, der er skabt til at hjælpe med at reducere hoved- og brystkasseskader ved sidekollisioner.

Sikkerhedsburet, der danner karosseriets rygrad, og chassiset, bilens understel, er skabt med forskellige former for højstyrkestål, der udjævner påvirkningen ved en kollision.

En bil, der støtter dig, når du har brug for det

Volvo Cars har som standard implementeret et nyt, avanceret advarselssystem i Volvo EX30, der beskytter føreren, når der er brug for det. Det registrerer, om man holder ved rattet. Rattet har også en sensor, der registrerer øjen- og ansigtsbevægelser cirka 13 gange i sekundet. Sensoren forsøger ud fra en algoritme at vurdere, om føreren er distraheret, døsig eller på anden måde uopmærksom, før føreren selv er opmærksom på det.

Volvo EX30 er også udstyret med Volvo Cars’ nye autobremsefunktion, der er designet til at hjælpe med at undgå vejkrydsulykker. Hvis en anden bil uventet krydser din vej, standser bilen og undgår kollision.

Den 7. juni præsenterer Volvo Cars den nye, fuldelektriske Volvo EX30, som allerede samme dag kan bestilles i Danmark.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne