Se alle de spændende detaljer om den nye Porsche 718 Spyder RS

Porsche begejstrede entusiasterne, da de i år 2021 præsenterede den ekstreme 718 Cayman GT4 RS. Nu fuldendes 718-familien så med Spyder RS – den åbne version af 718 Cayman GT4 RS og en endnu kraftigere udgave af den eksisterende 718 Spyder.

Det er første gang, Porsche kombinerer motoren fra en 911 GT3 med en åben centermotorsportsvogn. Det puristiske koncept toppes bogstaveligt talt med en ultralet manuel kaleche, som kun lige skærmer af for vind og vejr og dermed lader lyden frit strømme til øregangene. Ligesom på 718 Cayman GT4 RS er luftindtagene til motoren nemlig placeret lige bag sædernes nakkestøtter.

“Med 718 Spyder RS løfter vi oplevelsen ved at køre åbent til et nyt niveau. Kombinationen af vores umiskendelige og kraftfulde GT3-motor, de kompakte dimensioner, den lave vægt, en gadeorienteret motorsportsaffjedring og den åbne kabine giver tilsammen en ekstremt overbevisende og ufiltreret køreoplevelse,” lyder det fra Head of GT Cars hos Porsche, Andreas Preuninger.

Masser af kræfter

Der er tale om den samme 4,0-liters sekscylindrede boxermotor, som anvendes i 718 Cayman GT4 RS og dermed også den samme motor, som bruges i racerbilerne i Porsche Carrera Cup-serien. Den omdrejningsvillige boxer uden turbo eller anden trykladning snurrer med helt op til 9.000 omdrejninger i minuttet og leverer 500 hestekræfter, hvilket giver intensitet og performance i særklasse.

Kombineret med en 7-trins PDK-gearkasse – et særkende for alle nuværende Porsche RS-modeller – sendes den topersoners sportsvogn fra 0-100 kilometer i timen på 3,4 sekunder, før den rammer 200-mærket på blot 10,9 sekunder.

Udover de større kræfter er den lavere vægt også medvirkende til de imponerende præstationer. Således er det lykkedes ingeniørerne hos Porsche at gøre RS Spyder 40 kilo mindre end den eksisterende 718 Spyder – og faktisk fem kilo lettere end den lukkede 718 Cayman GT4 RS.

Kaleche med flere funktioner

Et karakteristikum ved 718 Spyder RS er den ultralette og puristiske manuelle kaleche, som består af to dele: Et solsejl og en vejrskærm. Sejlet kan monteres alene og fungerer således blot som værn mod solen, mens kabinen stadig er åben bagtil. Med vejrskærmen monteret og sideruderne kørt op, skabes en komplet og lukket top, som yder beskyttelse mod regn.

Også i udviklingen af den todelte kaleche har lav vægt været prioriteret. Således vejer hele toppen, inklusive mekaniske komponenter, blot 18,3 kilo. Det er 7,6 kilo mindre end kalechen på den eksisterende 718 Spyder og hele 16,5 kilo mindre end på en traditionel 718 Boxster. Ønsker man at skære helt ind til benet, er det blot at lade toppen blive hjemme i garagen.

Et eksteriør i særklasse

Fronten er stort set identisk med 718 Cayman GT4 RS, hvilket betyder en fronthjelm lavet af kulfiberforstærket plastik (CFRP) med et bredt luftindtag ovenfor frontspoileren samt to mindre luftindtag i selve hjelmen, som leder køleluft til bremserne. Hvor GT4 RS har en stor bagvinge, er Spyder RS udstyret med en klassisk ‘ducktail’, som skaber den nødvendige downforce og samtidig harmonerer med det åbne Spyder-design.

Det aggressive eksteriør komplementeres af en fuldt justerbar undervogn, som blander komponenter fra 718 Cayman GT4 RS og 718 Spyder. Dette betyder en mere sportsligt opsat Porsche Active Suspension Management (PASM) og en 30 millimeter lavere frihøjde, Porsche Torque Vectoring (PTV) med mekanisk differentialespærre samt 20-tommers fælge i smedet aluminium.

Se mere om den nye Porsche 718 Spyder RS her.

Porsche 718 Spyder RS. Forbrug, kombineret: 7,7 km/l; CO2-udledning, kombineret: 294 g/km (WLTP). Danske priser fra 3.164.900 kr.

 

(PM)

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.