MINI Cooper: Næste generation fås i to elektriske versioner

Den nye MINI Cooper er tro mod opskriften på det koncept, som har været en succes i over 60 år. Samtidig er den designet til fuldelektrisk køreglæde kombineret med den fleksibilitet og kreative udnyttelse af pladsen, som kendetegner en MINI.

I 2020 rullede den nuværende generation af MINI Cooper ud på vejene i en fuldelektrisk version. Siden da har den elektriske model været den bedst sælgende MINI Cooper-variant på verdensplan. Til sommer kommer den nuværende generation også i en cabriolet-udgave. Det bliver dermed en af verdens første elektriske cabrioleter. Produktionen er begrænset til 999 styk.

Tre døre – fire sæder – to versioner
Den nye generation af MINI Cooper i tredørs-format kommer i to elektriske udgaver. Begge versioner leverer de klassiske MINI egenskaber som gokart-følelsen og den kreative udnyttelse af pladsen.

  • MINI Cooper E har en effekt på 135 kW og en batterikapacitet på 40,7 kWh*
  • MINI Cooper SE har en effekt på 160 kW og en batterikapacitet på 54,2 kWh*

Modellernes elektriske rækkevidde er mellem 300 og 400 kilometer.

Nyt designsprog: Charismatic Simplicity
Den nye generation er ligeledes starten på et helt nyt designsprog for MINI – Charismatic Simplicity – som fokuserer på det essentielle. MINI afslører allerede nu detaljer som et nyt, rundt OLED-display.

MINI vil som den første bilproducent introducere et rundt OLED-display med trykfølsom skærm og en diameter på 24 centimeter. Displayet rummer funktioner fra informationsskærmen samt infotainment- og klimafunktioner. Det nye designsprog viser en futuristisk genopfindelse af mærkets historiske DNA.

Ny elektrisk kernefamilie
Sammen med den nye elektriske MINI Countryman, som bliver produceret på BMW Group Plant Leipzig fra november 2023, er den nye elektriske MINI Cooper starten på den nye elektriske kernefamilie. I 2024 vil familien blive suppleret med MINI Aceman. Fra begyndelsen af 2030’erne vil MINI være et fuldelektrisk bilmærke.

*Flere detaljer vil blive offentliggjort før produktionsstarten i efteråret.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.