Den helt nye BMW i5: Nedtællingen er i gang

Den første generation af BMW 5-serie Sedan kom på markedet i 1972. Gennem 50 år og syv modelgenerationer har 5-serien etableret sig som en succesrig business-sedan takket være den umiskendelige balance mellem sportslig køreglæde og langdistancekomfort. Siden 1972 og indtil begyndelsen af 2023 er der produceret mere end ti millioner eksemplarer af BMW 5-serien.

Den helt nye BMW 5-serie Sedan vil blive produceret på BMW Group Plant Dingolfing. Fabrikken i Bayern, Tyskland, er virksomhedens største produktionsanlæg i Europa, hvor der er rullet nye biler ud siden 1973. I dag producerer fabrikken udover 5-serien bl.a. også 7-serien, 8-serien og BMW iX.

Kamuflerede prototyper på tur
Fabrikken har allerede produceret en række BMW i5 Sedan, der er blevet brugt som prototyper til forskellige testformål. Det seneste år er flere af dem blevet testet under krævende forhold – lige fra foden af Alperne op til polarcirklen. I denne testfase har der været fokus på drivlinjen og undervognen samt den termiske styring af højspændingsbatteriet i vinterlige miljøer. Køreegenskaberne er naturligvis også sat på prøve for at optimere den arketypiske balance mellem kraft, stabilitet og dynamik, som BMW er så kendt for.

BMW Groups eget testcenter i Arjeplog i Nordsverige er en perfekt arena til at teste og finjustere nye modeller, inden de går i serieproduktion. Således blev det også et naturligt mål sidste år for en række kamuflerede prototyper med en meget speciel indpakning med ekstra monteret plastik på karosseriet og provisoriske for- og baglygter.

Bilerne kørte i fem dage fra foden af alperne i Bayern – via Danmark – til kanten af polarcirklen i Lapland i Sverige. De omkring 3.000 kilometer på landeveje og motorveje gav også nyttige erfaringer til optimering af opladning under lange afstande.

Nedtællingen er i gang
Nedtællingen til premieren på den helt nye BMW i5 Sedan kører i overhalingssporet. Flere detaljer vil blive afsløret, inden klædet endeligt trækkes af om nogle måneder. BMW Group har allerede meldt ud, at der kommer en model med bogstavet M i betegnelsen – og at BMW i5 Touring kommer på vejene næste år.

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: