Helt ny BMW i5: Nedtællingen er begyndt

Den første generation af BMW 5-serie Sedan kom på markedet i 1972. Gennem 50 år og syv modelgenerationer har 5-serien etableret sig som den mest succesrige business-sedan i verden. Dette er i høj grad takket være den umiskendelige balance mellem sportslig køreglæde og langdistancekomfort. Siden 1972 og indtil begyndelsen af 2023 er der blevet produceret mere end ti millioner af BMW 5-serien.

Den helt nye BMW 5-serie Sedan vil blive produceret på BMW Group Plant Dingolfing. Fabrikken i Bayern, Tyskland, er virksomhedens største produktionsanlæg i Europa, hvor der er rullet nye biler ud siden 1973. I dag producerer fabrikken udover 5-serien blandt andet også 7-serien, 8-serien og BMW iX.

BMW Group Plant Dingolfing er også BMW Groups kompetencecenter for produktion af elektriske drivlinjer. Det betyder, at produktionen af elmotorer og højspændingsbatterier til den helt nye BMW i5 vil foregå side om side med selve bilproduktionen. Den fleksible drivlinjearkitektur betyder også, at den nye BMW 5-serie Sedan kan tilbydes i fuldelektriske og plug-in-hybrid varianter, ligesom den kan leveres med højeffektive benzin- og dieselmotorer med 48V mild-hybrid-teknologi.

Flere varianter i vente
På BMW Group Annual Conference tidligere i dag annoncerede topchef Oliver Zipse yderligere detaljer om den nye BMW 5-serie. Blandt dem er det angivet, at der vil være en BMW i5 med bogstavet M i modelbetegnelsen.

“BMW i4 M50 viser, hvordan BMW blander dynamisk ydelse og elektrisk køreglæde til perfektion. En tilsvarende sportslig model vil også blive lanceret i den nye BMW i5-familie”, sagde Zipse. BMW i4 M50 var også den bedst sælgende BMW M-model på verdensplan i 2022.

Zipse afslørede ligeledes, at næste generation af den kendte og populære BMW 5-serie Touring kommer på banen i foråret 2024 – også som en fuldelektrisk version.

Systematisk udvidelse af den fuldelektriske portefølje
BMW Group har allerede fuldt elektriske biler samt tohjulede modeller i langt de fleste segmenter – repræsenteret af BMW, BMW Motorrad, MINI og Rolls-Royce. I dag kan kunderne vælge imellem et bredt udvalg af modeller, fra de små og kompakte segmenter til klassen for mellemstore modeller samt den ultimative luksusklasse.

Lanceringen af BMW i5 Sedan i oktober efterfulgt af BMW i5 Touring i 2024 viser, at virksomheden fortsætter den systematiske udvidelse af sin fuldelektriske portefølje.

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin