Softwareopdatering: Audi tilbyder nu nye funktioner til eksisterende Q4 e-tron biler

Softwareopdateringen til Q4 e-tron giver også mulighed for at oprette personlige brugerprofiler. En anden ny funktion muliggør, at en rute, som er blevet planlagt med e-tron-ruteplanlæggeren i myAudi-appen, kan sendes til Q4 e-tron, og navigationsdata som fx de seneste destinationer bliver gemt. Derudover kan man lokalisere bilens placering ved hjælp af myAudi-appen og se en række statusmeddelelser. I tilfælde af havarier eller mindre ulykker vil man fremover have mulighed for at tilkalde vejhjælp via serviceopkaldsknappen, der er placeret i loftmodulet.

Forbedret opladning hjemme og på farten
Softwareopdateringen giver også merværdi ved opladning derhjemme og på farten. For at kunne nyde godt af en variabel elpris på billige tidspunkter, eksempelvis om natten, kan man benytte funktionen ”Foretrukken opladningstid”. Med denne funktion kan man fastlægge en defineret opladningsperiode. Også timeren i bilen og i myAudi-appen gør opladning mere komfortabel. I forbindelse med forklimatisering med afgangstimeren bliver den energi, som skal bruges til temperering af kabinen, tilført bilen via en ekstern energikilde under opladningen – fx en ladeboks på bopælen eller en offentlig ladestander.

Ligeledes optimerer den nye software forbruget ved hjælp af en revideret termostyring, som tager hensyn til udetemperaturen og ladetilstanden, når batteriet klimatiseres. En forbedret ladeeffektstyring i forhold til softwareversion 2.3 giver mulighed for en forøget DC-ladeeffekt på op til 135 kW*. Derudover kan man vælge at benytte den såkaldte batteribeskyttelsesfunktion, som automatisk begrænser opladningsniveauet til 80 % og dermed holder batteriet i den ideelle ladetilstand.

I forbindelse med et opladningsabonnement hos ladetjenesten Audi charging giver opdateringen også mulighed for at benytte funktionen Plug & Charge. Ved kompatible ladestandere (i Danmark er det foreløbig kun IONITY) autoriseres bilen automatisk, når ladekablet sættes i, og landestanderen bliver aktiveret. Afregningen sker automatisk.

Individualisér interiøret med temaverdener
Ved hjælp af Audi temaverdener kan man individualisere udseendet i interiøret i Q4 e-tron efter egne præferencer med blot nogle få trin i myAudi-appen. Fx kan man personalisere ambientebelysningen i bilen og baggrundsbillederne på det centrale MMI midterdisplay.

Se listen over øvrige funktioner i 3.2 softwareopdateringen på audi.dk/q4opdatering

Sådan opdateres bilerne i Danmark
Det er Audi AG, der styrer indkaldelsen af bilerne. Bilerne indkaldes i grupper dels ud fra alder (de ældste biler først) og dels ud fra bilens konkrete specifikation. Den første gruppe omfatter biler, der er produceret før uge 10 i 2022 med softwareversion 2.3, men ikke alle biler, produceret før denne dato, vil afhængigt af specifikationerne være en del af første gruppe.

Ejerne til den første gruppe af biler er allerede blevet indkaldt, og de første biler er blevet opdateret.

De danske kunder bliver kontaktet direkte, når deres Q4 e-tron biler skal ind og opdateres. Det er ikke muligt at booke en tid, før man har modtaget et indkaldelsesbrev.

Opdateringen foretages hos de autoriserede Audi Servicepartnere. Den tager op til 7,5 timer og foretages naturligvis omkostningsfrit for kunderne. Der er mange biler, der skal opdateres i Danmark, og derfor vil kunderne desværre sandsynligvis opleve, at der vil være ventetid.

Skal alle Q4 e-tron biler opdateres?
Der vil være en softwareopdatering til alle Q4 e-tron biler produceret inden uge 35 i 2022. Biler produceret efter uge 35 2022 vil ikke skulle have denne softwareopdatering, da de allerede har en ny softwareversion.

*Batteriets ladetid og ladeeffekt kan variere afhængigt af forskellige faktorer som fx omgivelses- og batteritemperaturen, anvendelsen af andre landespecifikke stik, anvendelsen af forklimatiseringsfunktionen (fx en fjernstyret klimaregulering af bilen), ladestanderens tilgængelige effekt, ladetilstanden og batteriets alder. Ladeeffekten aftager efterhånden, som ladetilstanden (SoC) stiger. Der er taget højde for ladetab.

Der tages forbehold for fejl og ændringer.

(PM)

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne