Ny og forbedret Polestar 2 får baghjulstræk og længere rækkevidde

Den nye 2024-model får bl.a. en ny højteknologisk front, der afspejler designsproget i den kommende Polestar 3, betydelige forbedringer i ydelse med helt nye elmotorer, endnu kraftigere batterier og bæredygtighedsforbedringer. Samtidig får den baghjulstræk, hvilket er første gang for en Polestar.

“I bilbranchen er et facelift typisk lidt overfladisk visuelle ændringer, der ofte ødelægger den oprindelige intention med bilens design. Med den nye Polestar 2 model er vi gået et spadestik dybere og har opgraderet væsentlige teknologiske og mekaniske komponenter i den elektriske drivlinje. Det er den bedste Polestar 2 til dato og med det opdaterede frontdesign med det nye SmartZone, er det også den flotteste,” siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Polestar 2 blev tilbage i 2019 lanceret i et stærkt konkurrencepræget premium elbils-marked med fokus på skandinavisk design, fremragende brugervenlighed, sjove køreegenskaber og et stort fokus på bæredygtighed. Det var den første bil i verden med et infotainmentsystem drevet af Android Automotive OS med Google indbygget – en oplevelse, som fortsat udvikler sig og er førende i branchen. Den unikke kombination gjorde hurtigt Polestar 2 populær blandt kunderne, og Polestar 2 er i dag tilgængelig i 27 markeder globalt og rundede i slutningen af 2022 milepælen 100.000 producerede Polestar 2-biler.

Højteknologiske designjusteringer

SmartZone på bilens front får sin debut på den nye Polestar 2 og afspejler Polestar bilers højteknologiske karakter. Ligesom på Polestar 3 sørger SmartZone for nogle af bilens vigtigste aktive sikkerhedsfunktioner, herunder frontkameraet og en mid-range radarsensor.

De 20-tommer alufælge i Performance-pakken er blevet opdateret for give den nye Polestar 2 et mere sportsligt udtryk i stil med Polestar 3.

Nye motorer, forbedret kørsel og baghjulstræk

Alle Polestar 2-varianter er udstyret med næste generation af elmotorer og invertere, der styrker effektivitet og ydeevne. Single motor-varianter er nu baghjulstrukne og drives af en nyudviklet permanent magnetmotor og siliciumkarbid-inverter. Den nye motor har en ydeevne på op til 220 kW (øget fra 170 kW) og er optimeret med henblik på maksimal effektivitet og et højt drejningsmoment (490 Nm, øget fra 330 Nm) for yderligere at øge bilens dynamiske ydeevne. Den har en acceleration fra 0-100 km/t på 6,2 sekunder, hvilket er 1,2 sekunder hurtigere end tidligere.

Dual motor-varianter er nu også baghjulstrukne, der skruer op for køreglæden og forbedrer ydeevnen takket være et helt nyt drivlinje-setup og drejningsmoment. Den nye bagmotor er den primære drivkilde, der på forakslen understøttes af en ny asynkron motor. Dette giver en styrket total ydelse på 310 kW og 740 Nm (øget fra de oprindelige 300 kW og 660 Nm), en stærkt forbedret trækkraft, øget effektivitet og bedre ydeevne, ligesom 0-100 km/t opnås på kun 4,5 sekunder. For at understøtte effektivitetsforbedringer kan frontmotoren nu kobles helt fra, når den ikke er nødvendig. Når føreren ønsker mere kraft, tilkobles frontmotoren øjeblikkeligt og gnidningsfrit.

Med Performance-pakken får man en ydeevne på op til 350 kW og en acceleration fra 0-100 km/t på kun 4,2 sekunder. Øget effektivitet, ydeevne og forbedrede køreegenskaber kan også vælges at købes som en softwareopgradering, der kan downloades over-the-air til alle Long range Dual-motor-varianter.

“Ved at skifte fra for- til baghjulstræk i Single motor-varianterne og justere drejningsmoment i Dual motor-varianten for en stærkere baghjulstræk-følelse, løfter vi køreoplevelsen i Polestar 2 til et helt nyt niveau. Den opdaterede Polestar 2 er en endnu mere legesyg og agil bil, der bevarer den kompakte form og kontrolfølelse, samtidig med at den bliver mere moden med øget komfort,” siger Joakim Rydholm, Head of Chassis Development hos Polestar.

Længere rækkevidde og hurtigere opladning

Alle nye Polestar 2-varianter kommer, i de fleste markeder, med opgraderede lithium-ion-batterier, der har en positiv indvirkning på effektivitet og kapacitet samt opladningstider. Long Range-varianter er nu udstyret med 82 kWh-batterier fra CATL med 27 moduler. Batteriet i Standard Range-varianter har fortsat en kapacitet på 69 kWh med 24 moduler og leveres nu af LG Chem.

Takket være ny ladeelektronik og forbedret cellekemi kan Polestar 2 lynlades med markant højere effekt på op til 205 kW for Long Range-varianter. For Standard Range-varianter forbedres den maksimale ladeeffekt til 135 kW.

Alle nye Polestar 2-varianter får længere rækkevidde takket være de større og forbedrede batterier og en optimering af strømforsyningen fra de kraftigere motorer. Long range Dual Motor opnår en øget rækkevidde på 592 km WLTP på grund af muligheden for at frakoble frontmotoren, hvilket er en betydelig forøgning på 105 km.

Rækkevidden for Standard range Single motor øges med 40 km og opnår dermed en rækkevidde på 518 WLTP[2], mens rækkevidden for Long range Single motor øges med 84 km til i alt 635 km WLTP.

Mere performance, mindre påvirkning

På trods af de større batterier, kraftigere motorer, længere rækkevidde og øget performance er kulstofemissioner faldet med 1,1 ton til 5,9 ton pr. bil (tidligere 7 ton pr. bil) for Polestar 2-varianter med det nye 82 kWh-batteri takket være forbedret cellekemi. En komplet livscyklusvurdering (LCA) er planlagt til at udkomme senere i 2023.

Revideret standardudstyr øger værdien

Standardudstyret i Polestar 2 er blevet revideret for at øge den samlede værdi og komfort. Driver Awareness-funktioner er nu standard, herunder Blind Spot Information System (BLIS), Cross Traffic Alert der hjælper med at bremse og Rear Collision Warning and Mitigation sammen med 360-graders surround-kamera og automatisk neddrejning af sidespejle. Desuden er den trådløse mobiloplader nu også standardudstyr i alle nye Polestar 2-varianter.

Det er muligt at bestille den nye Polestar 2 allerede nu på Polestar.com. De første leveringer forventes i tredje kvartal af 2023 med priser, der starter fra 390.000 kr.

 

Pressemeddelelse udsendt af Polestar Danmark den 24. januar 2023 

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.