Alfa Romeo introducerer Tonale Plug-in Hybrid Q4 – første skridt mod fremtidens sportslige køreglæde

Alfa Romeo introducerer Tonale Plug-in Hybrid Q4 – topmodellen i Tonale programmet og den første elektrificerede Alfa Romeo. Det sker som led i udrulningen af det italienske mærkes ambitiøse 5-årige elektrificeringsstrategi, kaldet ”zero to zero”, der starter i 2022 med nul (zero) elektrificerede biler og kulminerer i 2027, hvor hele modelprogrammet vil være elektrisk og udlede nul (zero) CO2. Tonale Plug-in Hybrid Q4 giver et indblik i, hvad man kan forvente af mærkets fremtidige modeller: Med udgangspunkt i Alfas 112 årige italienske historie og DNA, vil man udvikle og producere elektrificerede, sportslige, effektive og smukke biler i høj kvalitet.

EFFEKTIVITET STØTTER OP OM MÆRKETS DNA

Plug-in Hybrid Q4 systemet fokuserer på at være så effektivt som muligt uden at gå på kompromis med de sportslige køreegenskaber. Bilen har en samlet systemydelse på 280 hk fordelt på en 4-cylindret 1,3l Multiair turbo benzinmotor med 180 hk på forakslen, der er forbundet til en 6-trins automatgearkasse og en 122 hk elmotor med 250 Nm drejningsmoment på bagakslen. Batteriet er et 306-volts lithium-ion batteri på 15,5 kWt og op til 69 km rækkevidde på ren el (WLTP kombineret) og mere end 80 km i byen. Den lader med 7,4 kW, hvilket sikrer en fuldopladning på under 2,5 time. I de danske hjem vil bilen lade med 3,7 kW, og en fuld opladning tager her under 5 timer. Nok så vigtigt, er den samlede rækkevidde på el og benzin, der er opgivet til 600 kilometer.

ALFA ROMEO – EN KØREMASKINE

Tonale Plug-in Hybrid kommer kun med firehjulstræk. For at holde vægten nede og gøre Tonale så agil og dynamisk som muligt, er det avancerede 4×4 hybridsystem ikke fysisk forbundet, men ”taler sammen” elektronisk. Forhjulene drives af forbrændingsmotoren og bagakslen af elmotoren. Det sikrer optimalt vejgreb, og at elmotoren qua sit konstante 100% drejningsmoment reagerer øjeblikkeligt på baghjulene, så snart der trædes på speederen. 0-100 km/t klares på 6,2 sekunder og tophastigeden i hybrid er 206 km/t og 135 km/t på ren el.

NYE FUNKTIONER TIL PLUG-IN EFFEKTIVISERING

For Alfa Romeo ejere er D.N.A. (Dynamic, Natural, Advance Efficiency) køreprogramvælgeren et velkendt værktøj til at stramme køreoplevelsen og de sportslige egenskaber op. I Tonale Plug-in Hybrid Q4 er denne funktion blevet re-designet til plug-in drivlinjen, så den, alene ved hjælp af D.N.A vælgeren, både kan fintune bilens dynamiske egenskaber og drivlinjens effektivitet.

”Dynamic” er kalibreret til sportslig og dynamisk kørsel, hvor styretøj, speederrespons, gearkasse og stabilitetskontrolsystem er strammet op. Samtidig arbejder el- og forbrændingsmotor i samarbejde om at skabe maksimal ydelse og præstationer. I ”Natural” kører man i hybrid med firehjulstræk. Systemet styrer selv kombinationen af forbrændings- og elmotor for at give den bedste kombination af energieffektivitet og præstationer. ”Advance Efficiency” er til fuld-elektrisk kørsel. Her kan bilen, når man tager foden af speederen, trille uden modstand og dermed spare energi. Tilsvarende aktiveres et nyt E-Coasting system, når bilen kører ned ad bakke, der sikrer at bilens hastighed ikke overstiger 50 km/t (kan justeres med et let tryk på speeder eller bremse). Tonale Plug-In Hybrid Q4 er også udstyret med E-Save, så motoren kan lade bilens batteri under kørsel samt regenerativ bremsning, der samler energi til batteriet under deceleration og bremsning.

KVALITET OG BLOCKCHAIN TEKNOLIG SKAL GIVE SIKKERHED

I udviklingen af Tonale og det fremtidige Alfa Romeo, har kvalitet været et nøgleord. Både når det kommer til bygge og samle kvalitet, materialekvalitet og ikke mindst bilens gensalgsværdi over tid. Bilen bygges i Pogliamo, der er blevet opdateret til en state-of-the-art bilfabrik. Alfa Romeo er så sikker på bilens kvalitet, at de som de eneste i Stellantis koncernen tilbyder fem års garanti.

Ydermere tilbydes Tonale med Alfa Romeos helt nye NFT (Non-Fungible-Token) udvidede digitale servicebog. Denne blockchain teknologi fungerer som en krypteret og ikke-modificerbar digital database, hvor al information og brug af den enkelte bil registreres og gemmes. Ejeren kan nemt specificere hvilke data, der er relevante fra bilens digitale database (NFT) og ud fra valgene generere et certifikat. Certifikatet er særdeles brugbart i forbindelse med køb og salg. Ejeren kan bevise, at bilen er passet og plejet efter alle forskrifter og sikre en høj restværdi. Tilsvarende har køber sikkerheden for, at den pågældende bil er et godt og sikkert køb. Alfa Romeo er de første til at tilbyde denne teknologi.

KOMFORT OG 5 STJERNER I EURO NCAP

Tonale kan fås med diverse udstyr til at gøre turen så komfortabel og bekvem som muligt. Listen er lang og indeholder bl.a. trådløs mobilopladning, et 14-højtaler Harman Kardon anlæg, ventilerede og opvarmede forsæder, matrix-lygter og meget andet.

Den nye Alfa Romeo er udstyret med diverse køreassistentsystemer. Her kan bl.a. nævnes udvidet adaptiv farpilot, højtopløseligt bakkamera med 360° udsyn, blindvinkel og krydsende trafik assistent. Som en ekstra sikkerhed har den også fået fem stjerner i Euro NCAP.

TONALE DIGITALT OG I SKYEN

Tonale kommer standard med en 12,3” skærm foran føreren og en 10,25” touch-skærm til infotainmentsystemet. Sidst nævnte har fået et intuitivt interface, der kan specificeres til egne præferencer. Systemet kan opdateres i ”skyen” (OTA) takket være det integrerede 4G modul. Infotainmentsystemet er udstyret med Amazon Alexa integration, der giver mulighed for stemmestyring af nogle af bilens funktioner. Der ud over kan Tonale også styres fra My Alfa Connect Appen, hvor informationer om bilens ture, position, forbrug og ladning kan tilgås, og man kan sågar låse og aflåse bilen, når bilen ikke er i nærheden. I appen har man også adgang til E-control funktionen, hvor forvarmning og køling af bilen kan styres. Dynamic Range Mapping viser, både i appen og på navigationssystemet, hvor langt og hvor hen man kan køre på den tilbageværende batteristrøm. Når batteriet er ved at være i bund, kan Charging Station Finder, som navnet antyder, hjælpe til at finde de nærmeste offentlige lademuligheder i området.

MODELPROGRAM OG DEN DANSKE VINKEL

Tonale Plug-in Hybrid Q4 er topversionen i tonale-programmet og fås i to udstyrsvarianter. Ti er den elegante og stilede version og Veloce den optimerede og sportslige udgave. Der ud over vil der være mulighed for at erhverve sig en “SPECIAL EDITION” spækket med udstyr, specielle logoer og røde 20” alufælge med røde Brembo bremsekalibre.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 kan forudbestilles inden for et par måneder, og den danske importør regner med at afholde danmarkspremiere i Q2 2023. Man har dog mulighed for allerede nu at forudbestille Tonale diesel til en frapris på 499.990 kroner.

 

Pressemeddelelse udsendt af Alfa Romeo Danmark den 17. november 2022.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.