BMW M4 CSL – nyfortolkning af en legende

BMW M4 CSL deler gener med racerbilen BMW M4 GT3, og dette afspejles også i præstationerne. I testkørsler på Nürburgrings Nordschleife leverede BMW M4 CSL de hurtigste omgangstider nogensinde for en serieproduceret bil fra BMW med en tid på 7 minutter og 20 sekunder.

”Competition, Sport, Lightweight” – en opskrift med traditioner
CSL står for “Competition, Sport, Lightweight”, som refererer til de altafgørende faktorer i motorsport. BMW M4 CSL kommer i historisk selskab med BMW M3 3.0 CSL, som blev udviklet under samme principper, og som debuterede i European Touring Car Championship i 1973 – og vandt sæsonen.

BMW M4 CSL følger samtidig ideallinjen fra de tidligere generationer af BMW M3/M4, herunder især den legendariske BMW M3 CSL fra 2003 samt BMW M4 GTS fra 2016.

Da BMW M-afdelingen blev grundlagt i 1972 var det også startskuddet til det historiske M-logo med farverne blå, violet og rød på en hvid baggrund. Logoet pryder stadig M-bilerne den dag i dag, dog opdateret med farver i blå, mørkeblå og rød. Her i jubilæumsåret 2022 er der comeback til det historiske BMW M-logo, som kan bestilles til alle BMW M biler og BMW modeller med M Sportspakke.

Hjertet banker med 550 hestekræfter
Hjertet i BMW M4 CSL er en treliters, sekscylindret rækkemotor med BMW M TwinPower-teknologi. Motoren yder 550 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 650 Nm. Accelerationen fra 0-100 km/t foregår på 3,7 sekunder, og tiden fra 0-200 km/t er på 10,7 sekunder.

M Traction Control tillader kontrolleret drift på bane i et niveau fra 1 til 5. Niveau 6 til 10 sikrer, at samtlige kræfter smides ned på racerbanen, uagtet vejrforhold og dæktemperaturer. De leveres gennem den ottetrins M Steptronic automatgearkasse direkte til baghjulene.

Som standard har bilen M Drive Professional, som inkluderer M Drift Analyzer og M Laptimer plus M Mode-knappen til aktivering af ROAD-, SPORT- og TRACK-indstillingerne.

Intelligent letvægtsdesign
Det omfattende brug af letvægtsmaterialer barberer omkring 100 kg af vægten i forhold til BMW M4 Competition Coupé med blandt andet formstøbte kulfibersæder og fjernelse af bagsæderne samt motorhjelm og bagagerumsklap i kulfiberforstærket plast (CFRP) og M Carbon keramiske bremser.

De specialudviklede high-performance dæk er monteret på letvægtshjul, der er 19” foran og 20” bagpå. I forhold til BMW M4 Competition Coupé er frihøjden sænket med 8 mm.

M Alcantara-rattet, kabinelister i antracit, kulfiberdetaljer i kabinen, ”CSL”-logo samt M sikkerhedsseler er alt sammen med til at understrege de sportslige gener. I bagagerummet er der opbevaringsplads til to hjelme.

Standardfarven er Frozen Brooklyn Grey. Sammen med kulfiber og røde detaljer oser bilen af sport. Hvis ønsket kan bilen også bestilles i Alpine White eller Sapphire Black.

Premiere og produktion
BMW M4 CSL får verdenspremiere på ”Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, som afholdes den 20.-22. maj ved Comosøen i Italien. Den begrænsede produktion på 1.000 eksemplarer begynder på BMW fabrikken i Dingolfing i juli måned.

 

Pressemeddelelse udsendt af BMW Danmark den 20. maj 2022

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne