BMW M4 CSL – nyfortolkning af en legende

BMW M4 CSL deler gener med racerbilen BMW M4 GT3, og dette afspejles også i præstationerne. I testkørsler på Nürburgrings Nordschleife leverede BMW M4 CSL de hurtigste omgangstider nogensinde for en serieproduceret bil fra BMW med en tid på 7 minutter og 20 sekunder.

”Competition, Sport, Lightweight” – en opskrift med traditioner
CSL står for “Competition, Sport, Lightweight”, som refererer til de altafgørende faktorer i motorsport. BMW M4 CSL kommer i historisk selskab med BMW M3 3.0 CSL, som blev udviklet under samme principper, og som debuterede i European Touring Car Championship i 1973 – og vandt sæsonen.

BMW M4 CSL følger samtidig ideallinjen fra de tidligere generationer af BMW M3/M4, herunder især den legendariske BMW M3 CSL fra 2003 samt BMW M4 GTS fra 2016.

Da BMW M-afdelingen blev grundlagt i 1972 var det også startskuddet til det historiske M-logo med farverne blå, violet og rød på en hvid baggrund. Logoet pryder stadig M-bilerne den dag i dag, dog opdateret med farver i blå, mørkeblå og rød. Her i jubilæumsåret 2022 er der comeback til det historiske BMW M-logo, som kan bestilles til alle BMW M biler og BMW modeller med M Sportspakke.

Hjertet banker med 550 hestekræfter
Hjertet i BMW M4 CSL er en treliters, sekscylindret rækkemotor med BMW M TwinPower-teknologi. Motoren yder 550 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 650 Nm. Accelerationen fra 0-100 km/t foregår på 3,7 sekunder, og tiden fra 0-200 km/t er på 10,7 sekunder.

M Traction Control tillader kontrolleret drift på bane i et niveau fra 1 til 5. Niveau 6 til 10 sikrer, at samtlige kræfter smides ned på racerbanen, uagtet vejrforhold og dæktemperaturer. De leveres gennem den ottetrins M Steptronic automatgearkasse direkte til baghjulene.

Som standard har bilen M Drive Professional, som inkluderer M Drift Analyzer og M Laptimer plus M Mode-knappen til aktivering af ROAD-, SPORT- og TRACK-indstillingerne.

Intelligent letvægtsdesign
Det omfattende brug af letvægtsmaterialer barberer omkring 100 kg af vægten i forhold til BMW M4 Competition Coupé med blandt andet formstøbte kulfibersæder og fjernelse af bagsæderne samt motorhjelm og bagagerumsklap i kulfiberforstærket plast (CFRP) og M Carbon keramiske bremser.

De specialudviklede high-performance dæk er monteret på letvægtshjul, der er 19” foran og 20” bagpå. I forhold til BMW M4 Competition Coupé er frihøjden sænket med 8 mm.

M Alcantara-rattet, kabinelister i antracit, kulfiberdetaljer i kabinen, ”CSL”-logo samt M sikkerhedsseler er alt sammen med til at understrege de sportslige gener. I bagagerummet er der opbevaringsplads til to hjelme.

Standardfarven er Frozen Brooklyn Grey. Sammen med kulfiber og røde detaljer oser bilen af sport. Hvis ønsket kan bilen også bestilles i Alpine White eller Sapphire Black.

Premiere og produktion
BMW M4 CSL får verdenspremiere på ”Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, som afholdes den 20.-22. maj ved Comosøen i Italien. Den begrænsede produktion på 1.000 eksemplarer begynder på BMW fabrikken i Dingolfing i juli måned.

 

Pressemeddelelse udsendt af BMW Danmark den 20. maj 2022

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.