Kia EV6 triumferer ved Red Dot Design Awards 2022

Kia EV6 symboliserer mærkets nye retning, som førende udbyder af bæredygtige mobilitetsløsninger. Den banebrydende elektriske crossover er skabt efter Kias nye designfilosofi ’Opposites United’, som garanterer en kraftfuld visuel identitet med kontrasterende kombinationer af skarpe stilelementer og skulpturelle former. EV6 er den første Kia, der er baseret på virksomhedens nye avancerede Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Denne innovative platform har gjort det muligt for EV6 at tilbyde et af de mest rummelige interiører i sin klasse, en rækkevidde på op til 528 km og 800 volt ultrahurtig opladningsteknologi, der gør det muligt at oplade bilen fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter.

Karim Habib, leder af Kia Global Design Centre, sagde: “EV6 er en meget vigtig model for Kia-mærket, da det er vores første fuldt dedikerede EV med vores bedste teknologi til en ny æra. Vi har ambitionen om at blive ved med at flytte grænserne for bildesign og  understøtte produktet med opfindsomme, modige og fremadskuende designs.”

“Disse to Red Dot-priser ærer vores teams hårde arbejde og opmuntrer os til at holde den fremtidige kurs mod ansvarlig mobilitet for alle.”

EV6 fortsætter Kias imponerende succesrate ved Red Dot Awards. Siden 2009, hvor Kia Soul, som den første koreanske bilmodel, modtog en Red Dot Design pris, er i alt 27 Kia-modeller blevet belønnet med en eftertragtet Red Dot-pris. Samtidig er EV6 den sjette Kia model, der modtager Red Dot ‘Best of the Best’-prisen.

Kia EV6 har fået en yderst positiv modtagelse siden lanceringen sidste år. Ud over at vinde den fornemste Red Dot Design pris og titlen som Årets Bil i Europa 2022 har den elektriske crossover også vundet “Årets Bil i Tyskland 2022” i Premium-kategorien, “Årets Bil i Irland 2022”, Storbritanniens “What Car? Car of the Year 2022” og “Crossover of the Year” ved TopGear.com Awards 2021 og slutteligt den første “Best Cars of the Year” prisuddeling 2021/22.

Red Dot Award: En international jury af eksperter vurderer mere end blot æstetik
Red Dot Design Award er en af de største designkonkurrencer i verden. Det afholdes årligt af Design Zentrum Nordrhein-Westfalen og er opdelt i tre discipliner: Produktdesign, Brand & Communication Design og Design Concept. Historien om den traditionelle ‘Red Dot Award: Product Design’ går helt tilbage til 1955.

Årets bidrag blev bedømt af en international jury på 50 medlemmer bestående af uafhængige designere, designprofessorer og fagjournalister. Ud over æstetik vurderer produktdesignkonkurrencen også kriterier som funktionalitet, ergonomi, kvalitet og økologisk kompatibilitet. I metakategorien “Innovative Produkter” er der fokus på de innovative egenskaber ved produktet.

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne