Audi viser luksusklasse Avant med elektrisk drivlinje

Audi A6 Avant er ikke kun en mester i lagring takket være den både smukke og rummelige bagende. Betegnelsen retfærdiggøres også af drivlinje- og batteriteknologien. Takket være 800 V-systemet og en ladeeffekt på op til 270 kW kan bilen på kun 10 min. ved en lynoplader oplades med tilstrækkelig energi til at køre ca. 300 km.

Ligesom Audi A6 e-tron concept, som blev præsenteret i april 2021 i forbindelse med Shanghai Auto Show, bliver A6 Avant også forsynet med en komplet elektrisk drivlinje baseret på den fremtidige PPE-platform, som er udviklet under ledelse af Audi.

Bilen viser desuden et nyt designkoncept med samme mål som A6 Sportback e-tron. Karrosseriet, som har en længde på 4,96 m, en bredde på 1,96 m og en højde på 1,44 m, hører til i luksusklassen og svarer til de aktuelle modeller i Audi A6-/A7-modelrækken. Markante designelementer som den lukkede singleframe og den gennemgående lysstribe på bilens bagende understreger slægtskabet med de øvrige eldrevne Audi modeller i e-tron-modelprogrammet.

Med A6-modelbetegnelsen understreger konceptbilen tilhørsforholdet i mærkets direktørklasse, der blev introduceret i 1968 under betegnelsen Audi 100 (frem til 1994). Siden 1977 har Avant-modellerne været en del af modelprogrammet – en revolutionerende og emotionel nyfortolkning af stationcarkonceptet, hvor den dynamiske linjeføring var kombineret med en høj grad af fleksibilitet. Avant er afledt af ordet Avantgarde, og et Audi reklameslogan med bevingede ord fra 1995 lød: ”Smukke stationcars bærer navnet Avant.”

Designet signalerer både Audi, Avant og e-tron
Store 22” fælge og korte overhæng, den lave kabine og den dynamiske tagbue på Avant danner de markant sportslige proportioner. Et typisk element på Audi Avant er den let hældende tagbue med skrå D-stolper. De markante quattro-hjulkasser betoner effektfuldt karrosseriets bredde og er organisk integreret. Fra Audi e-tron har A6 Avant de elegante kamerabaserede virtuelle sidespejle nederst på A-stolperne.

På fronten ses den karakteristiske store lukkede Singleframe-grill, som er omkranset i bunden af luftindtag til køling af drivlinjen, batteriet og bremserne. De flade forlygter strækker sig langt ud i siderne af forenden og understreger den horisontalt fokuserede arkitektur, der giver bilen yderligere bredde.

Lysteknologi er også kommunikation til medtrafikanter
De slanke forlygter og baglygter flugter med de overordnede linjer, og bag lygteglassene gør digital Matrix LED- og digital OLED-teknologi det muligt at opnå maksimal lysstyrke og en bred vifte af funktioner, selv med et minimalt overfladeareal, samtidig med at de tilbyder lyssignaturer, der kan tilpasses.

Tre små højt opløselige LED-projektorer er indbygget i hver side og omdanner jorden under dørene til en scene, når dørene er åbne, hvor små udvidede dynamiske lyseffekter hilser passagererne med beskeder på deres eget sprog. Kombinationen af sikkerhedsfunktioner og æstetisk design har altid været af særlig betydning for Audi, og derfor viser de små projektorer også advarselssymboler på jorden – fx for at advare cyklister om, at bildøren er ved at åbne.

Yderligere fire højt opløselige LED-projektorer, der er diskret integreret i hjørnerne af bilen, genererer drejesignal-projektioner.

Bagpå har konceptbilen en ny generation af digitale OLED-elementer, der som en kontinuerlig lysstrimmel fungerer som en skærm. De kan også bruges til at skabe næsten ubegrænsede variationer af digitale lyssignaturer. En ny funktion i baglygterne er de digitale OLED-elementers tredimensionelle arkitektur, der gør det muligt at opleve det dynamiske lysshow ikke kun i to dimensioner som tidligere men med 3D-effekt.

PPE med lang akselafstand og korte overhæng
PPE er udelukkende designet til batterielektriske drivlinjer og udnytter derfor fuldt ud alle fordelene ved denne teknologi. Det centrale element i den fremtidige PPE-flåde er et batterimodul mellem akslerne med en kapacitet på omkring 100 kWh.

Batteristørrelsen og akselafstanden på PPE-modeller er skalerbare, men alle modeller vil dog have forholdet mellem en relativt lang akselafstand og meget korte overhæng til fælles. Den lange akselafstand vil udmønte sig i et længere interiør og mere benplads i begge rækker af sæder – en vigtig fordel på tværs af alle segmenter.

De kommende PPE-modeller omfatter versioner med en elmotor på både for- og bagakslen, der via elektronisk koordinering aktiverer quattro-firehjulstrækket efter behov og med en perfekt balance mellem køredynamik og økonomisk kørsel. Modelprogrammet vil også omfatte basisversioner, der er optimeret til minimalt forbrug og maksimal rækkevidde. På de modeller sørger en elmotor på bagakslen for fremdriften.

Hurtig både på vejen og ved ladestanderen
Kernen i Audi A6 e-tron konceptmodellernes drivlinjeteknologi – og i alle fremtidige PPE-modeller – er 800-volt opladningsteknologi. Denne teknologi gør opladningstider mulige, der kommer tæt på et stop for at tanke en bil med konventionel forbrændingsmotor. Bare 10 min. er nok til at oplade batteriet til yderligere 300 km, og på mindre end 25 minutter kan du oplade det 100 kWh store batteri fra 5 til 80 procent. Sammen med en rækkevidde på mere end 700 kilometer – afhængigt af den valgte drivlinje og effekt – er Audi A6 e-tron familien yderst velegnet som primært køretøj.

Audi A6 Avant e-tron concepts to elektriske motorer er i stand til at levere en samlet ydelse på 350 kW og et drejningsmoment på 800 Nm. Takket være det høje drejningsmoment, der er tilgængeligt helt fra start, vil selv modeller designet til effektivitet accelerere til 100 km/t på mindre end syv sekunder, og i højtydende modeller kan denne sprint endda reduceres til et godt stykke under fire sekunder.

Tekniske data:
PPE (Premium Platform Electric)
800 volt
ladeeffekt på op til 270 kW
100 kWh batteri
10 min. opladning giver ca. 300 km rækkevidde
5-80% SoC på under 25 min.
mere end 700 km rækkevidde
quattro firehjulstræk eller baghjulstræk
350 kW ydelse
800 Nm
0-100 km/t på under 4 sek. for hurtigste model

Audi udvider sit elektriske modeludbud med PPE
I 2018 lanceredes Audis første 100% elektriske bil – Audi e-tron. Siden da har mærket systematisk arbejdet for at indføre elektrisk mobilitet på tværs af sit produktsortiment. Efter Audi e-tron SUV og e-tron Sportback lancerede Audi i februar 2021 den meget dynamiske e-tron GT, der er baseret på en ny teknologiplatform udviklet sammen med Porsche AG. Og blot to måneder senere havde Audi Q4 e-tron og Q4 Sportback e-tron verdenspremiere – to unikke SUV’er baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform.

Audi A6 e-tron Sportback og Avant konceptbilerne er nu de første medlemmer af en modelfamilie – i første omgang i C-segmentet og senere også i B- og D-segmenterne – der er baseret på PPE. PPE er udviklet til at kunne danne grundlag for en række af modeller i volumensegmenterne: Det gælder både SUV’er og CUV’er med stor frihøjde og modeller med lav frihøjde, der tilhører kernesegmentet i Audi-modelprogrammet – som fx Audi A6-modelrækken. På den måde kan udbuddet af mærkets elbiler udvides på en særdeles effektiv måde, og med skaleringseffekter kan teknologier fra luksusklassen og mange modelvarianter udbredes i et omfattende modelprogram.

De første Audi-serieproduktionsmodeller, der er bygget på PPE-platformen, vil løbende blive afsløret startende fra 2023.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.