Højere ladeeffekt og udvidede onlinefunktioner til Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron-modelvarianterne med det store batteri på netto 76,6 kWh (brutto 82 kWh) får hurtigere ladetider her fra starten af 2022. Det vil sige modellerne Audi Q4 40 e-tron, Audi Q4 45 e-tron quattro og Audi Q4 50 e-tron quattro samt de tilsvarende Sportback-varianter. Biler, der produceres fremover, vil således kunne oplades med en effekt på op til 135 kW i stedet for tidligere 125 kW. Det betyder, at ladetiden fra 5 til 80 % for Q4 40 e-tron under optimale betingelser reduceres med ca. 9 min. til 29 min., og for Q4 45 e-tron quattro samt Q4 50 e-tron quattro reduceres til 36 min.

Disse forbedringer opnås gennem en optimeret software til termostyringen og batteristyringen.

For alle modelvarianter gælder fortsat, at Audi Q4 e-tron tilbyder lokalt CO?-emissionsfri kørsel, langturskompatible rækkevidder og komfortabel opladning med Audi e-tron Charging Service ved ca. 320.000 ladepunkter i 26 europæiske lande.

Udvidede onlinefunktioner
Opdateringen giver bl.a. adgang til at logge på som hovedbruger i bilen. Man får også mulighed for last-mile-navigation, hvor man i myAudi appen indtaster destinationen, bilen overtager navigationen, når man starter bilen, og når man har parkeret, fortsætter navigationen på myAudi appen, til man når sin slutdestination.

Endnu et eksempel er, at e-tron-ruteplanneren automatisk integrerer ladestop i beregningen af ruten, hvilken den har gjort siden introduktionen, men nu beregnes dette på grundlag af den aktuelle trafiksituation og kundens individuelle forbrug.

Via Audi connect Nødopkald & Service kan bilen på det respektive lands sprog foretage et automatisk nødopkald, som kan guide redderne til bilens placering. Det er også muligt at tilkalde vejhjælp manuelt via serviceopkaldsknappen, der er placeret i loftsmodulet. Begge dele sker via et separat mobilnetmodul med et fast integreret SIM-kort, som er monteret et kollisionssikkert sted i bilen, og som er uafhængigt af kundens telefon.

Til infotainmentsystemet fås nu det største display nogensinde hos Audi. MMI-touchdisplayet (ekstraudstyr) er på 11,6”, har en opløsning på 1.764 × 824 pixel og er en del af pakkerne MMI Navigation plus og MMI Navigation pro.

Nye opladningsfeatures i myAudi-appen
Den gratis myAudi-app byder også på nye funktioner. Fx omkring parkeringsposition og bilstatus, hvor man fremover vil kunne se, om døre og vinduer er lukkede og låste. Ruter, som er planlagt på forhånd, kan nemt sendes til bilen via myAudi-appen. Derudover får man nu en push-meddelelse på sin smartphone, når den ønskede ladetilstand på fx 80% er nået.

Opdatering af eksisterende biler
Eksisterende biler vil også blive opdateret, men Audi kan ikke endnu sige noget om detaljerne for opdateringen, og hvornår det vil ske. Kunderne vil blive kontaktet individuelt, når opdateringen er klar til at blive rullet ud.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.