Fords spritnye Ranger Raptor giver vildskab en helt ny betydning

Det skabte stor opmærksomhed, da Ford Europa tilbage i 2018 lancerede den første Ranger Raptor – en endnu vildere variant af Fords ellers hårdføre og populære Ranger. I dag er der igen grund begejstring og løftede arme med afsløringen af den næste generation af Ford Ranger Raptor.

Pickuppen er, ligesom den første Raptor-model, udviklet af Ford Performance, men denne gang har man i endnu højere grad end tidligere haft ægte terræn-entusiaster i tankerne, da bilen blev udviklet. De ekstreme terrænegenskaber, smartere teknologi og nye design vil uden tvivl blæse både nuværende og kommende kunder bagover.

– Vi har virkelig været opsatte på at skabe en ægte performance pickup med den nye generation af Ranger Raptor. Denne variant er markant hurtigere, ser fantastisk ud og er spækket med nye features, der gør den til den sejeste og mest hårdføre Ranger, Ford nogensinde har udviklet, siger Dave Burn, chief programme engineer bag Ranger Raptor.

For de europæiske Ranger-entusiaster er der endnu større grund til begejstring med afsløringen af den nye Ranger Raptor, da det er den første model af Fords næste generation af Ford Ranger, der bliver introduceret i Europa. De første europæiske kunder kan allerede nu glæde sig til at sætte sig bag rattet i deres nye vilde Raptor i sidste kvartal af 2022.

Endnu flere hestekræfter at lege med
Den største nyhed for Ford performance fans er særligt nyheden om den nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor med imponerende 288 hk og et omdrejningsmoment på 491 Nm. Med den nye motor får kunderne endnu flere hestekræfter at lege med sammenlignet med den nuværende 2.0-liters bi-turbo dieselmotor, som forsat vil være tilgængelig i Next-Gen Ranger Raptor fra 2023.

– Vi vidste, at vores kunder ville have store forventninger til den nye Ranger Raptors ydeevne, men jeg er ikke sikker på, at de havde forventet, at vi ville gå så langt, som vi har gjort. Den er vitterlig sjov at køre i, og jeg tror, at kunderne bliver blæst bagover, siger Dave Burn.

Raptorens motor er bygget med en cylinderblok i komprimeret grafit-jern, der både er cirka 75 procent stærkere og op til 75 procent stivere end det jern, man anvender i almindelige afstøbninger. Ford Performance har derudover sikret sig, at motoren reagerer hurtigt og umiddelbart på acceleration, mens et såkaldt ”anti-lag system”, også set i Ford GT og Ford Focus ST, er med til at reducere eventuelle turboforsinkelser på performancebiler som denne, når føreren slipper speederen. Motoren er derudover bygget med en individuel turbo-boost-profil til hvert af gearene i 10-trins gearkassen.

– Den nye 3,0 liters V6 twin-turbo EcoBoost benzinmotor giver Ranger Raptor en anderledes dynamik end tidligere, hvilket vil tilfredsstille selv den mest hardcore performance entusiast. Accelerationen og den rå ydeevne fra den nye drivlinje vil efterlade dig med et stort smil fra øre til øre, siger Dave Burn.

Ranger Raptors nye drivline sørger for, at bilen accelererer ubesværet, uanset om underlaget består af grus, mudder eller sand. Føreren kan vælge mellem fire forskellige motorlyde, som via et elektronisk styret udstødningssystem omdanner lyden, så den passer til køretilstanden eller blot tilpasses efter førerens præferencer.

Den helt stille motorlyd ’quiet’ skal vælges, hvis man prioriterer stilhed over ydeevne og fx ikke ønsker at vække sine naboer en tidlig morgen. Motorlyden ’normal’ gør lidt mere væsen ud af sig, men lyden er ikke for høj, så man kan altså fint køre gennem gadebilledet uden, at lyden tiltrækker unødig opmærksomhed. Til gengæld er der mere knald på motorlyden med ’sport og ’baja’. ’Sport’ giver en højere og mere aggressiv motorlyd, mens ’baja’ uden tvivl giver den mest opsigtsvækkende motorlyd.

Syv køretilstande sikrer optimale kørselsforhold
For første gang har Ranger Raptor et permanent firhjulstræk med en helt ny og elektronisk styret transmissionsgearkasse, der kombineret med differentialespærrer på både for- og baghjul skaber en værdifuld funktion for hardcore terræn-entusiaster, idet det sikrer en mere retningsstabil acceleration.

Ranger Raptors syv forskellige køretilstande sørger for, at bilens fører har de bedste forudsætninger for at klare alt fra glatte veje, mudder – og naturligvis i terræn.

Hver køretilstand justerer en række elementer for at skabe den bedst mulige oplevelse for føreren, uanset om man bevæger sig over et underlag bestående af sten, sand eller mudder. Køretilstanden’ baja’ er udelukkende tiltænkt kørsel i terræn og sikrer den ultimative ydeevne under kørsel i høj fart*.

– Vi ønskede virkelig, at baja-tilstanden skulle være det ultimative udtryk for, hvad bilen kan klare, når den bevæger sig i terræn i høj fart. Denne tilstand sætter en fed streng under, hvad vores kunder kan forvente af den nye Ranger Raptor, siger Dave Burn.

Modigt nyt design
De udvidede hjulkasser og designet på forlygterne understreger pickuppens bredde, mens de store FORD-bogstaver på bilens grill og dens separate kofanger tilføjer visuelle muskler. Både det udvendige og indvendige design understreger alt sammen bilens karakter.

– Alt designet på den nye Ranger Raptor er der af en grund. Vi viser, hvad bilen kan alene ud fra den måde, den ser ud på, siger Dave Dewitt, Ranger Raptor, design manager.

Inde i bilens kabine er nye sportssæder ikke kun med til at øge komforten, men giver også føreren af bilen mere støtte under terrænkørsel eller sving i høj fart. Bilens interiør såsom det digitale instrumentbræt og sportssæderne har alle et ravgult skær, der går igen flere steder i bilen.

Føreren vil også nyde godt af den nyeste digitale teknologi, der med en skærm på 12,4” i instrumentbrættet og derudover en 12” infotainment-skærm giver adgang til Fords nye SYNC4. Kabinen er desuden udstyret med 10 B&O-højtalere, der allesammen er med til at skabe soundtracket til dit næste eventyr.

Som tidligere nævnt bliver den næste generation af Ranger Raptor lanceret i Europa i sidste kvartal af 2022.

Den nye Ranger Raptor forventes at blive lanceret i Danmark i oktober måned 2022. Priserne vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.