Ny Toyota Aygo X tager mikrobilen til nye højder

Mikrobilerne er under pres, og mange af de modeller som ikke allerede er udgået uden afløser, går en dyster fremtid i møde. Mikrobiler som vi kender dem er for dyre at lave, blandt andet på grund af krav til udledning og sikkerhed, så de i sidste ende bliver for dyre for køberne. Og så giver en minibil pludselig bedre mening.

Men der er bilmærker, som gør det modsatte og giver mikrobilen nyt liv – og mikrobilskøberne bedre kår end nogensinde før. Kia og Hyundai holder stædigt fast i Picanto og i10, og nu er Toyota klar med sin helt nye mikrobil, den nye Aygo X. Større, langt mere moderne, langt federe og mere velkørende end Aygo, som vi kender den.

Aygo har fået tilføjet et X til navnet (udtales cross, hvis det står til Toyota), fordi den er mere end bare inspireret af crossovers; den er 5 cm højere end den gamle Aygo (151 cm høj), som gør den til en nuttet crossover.

Toyota har droppet samarbejdet med PSA (Citroën C1 og Peugeot 108) og har selv udviklet den nye Aygo X fra ende til anden. Ikke på en gammel platform, men på GA-B-platformen, som allerede bruges i Yaris og Yaris Cross. Det er et fornemt grundlag for forbedringer over hele linjen: lavere støjniveau, langt bedre affjedringskomfort, forbedret aktiv og passiv sikkerhed, bedre pladsforhold og flere udstyrsmuligheder.

https://www.biler.nu/hyundai-ioniq-5-polestar-2-og-peugeot-308-med-finalen-til-aarets-bil-2022/

Meget større, meget mere moderne

Aygo X nærmer sig da også minibilsklassen på alle måder. Platformen med lavt tyngdepunkt giver en 9 cm længere akselafstand, og i forhold til den seneste Aygo er den nye Aygo X hele 23,5 cm længere – nu 370 cm lang. Den svarer dermed næsten til en Yaris to generationer tilbage. Bagagerummet er med 235 liter cirka 60 liter større end i den udgående Aygo.

Med så stort fællesskab med Yaris og Yaris Cross var det nærliggende, at Aygo X ville komme som hybrid. Men sådan går det ikke, for mikrobilskøberne er de mest prisfølsomme af alle bilkøbere, og derfor tager Toyota konsekvensen og holder sig til en traditionel 1-liters benzinmotor med tre cylindre og 72 hk/93 Nm, som også findes i Yaris.

På andre måder er det bestemt ikke sparetid i Aygo X, for udstyrsmulighederne er som vi aldrig har set det tidligere i en mikrobil. Trinløs automatisk CVT-gearkasse bliver en mulighed, men det er elementer som LED-forlygter, lydanlæg med subwoofer fra JBL, adaptiv fartpilot og hjul op til hele 18″, som løfter den i forhold til konkurrenterne. Toyota viser styrke ved at gøre en omfattende sikkerhedspakke med adaptiv fartpilot og aut. nødbremse med fodgængergenkendelse både dag og nat.

Aygo fås med et nyt infotainmentsystem med en skærm på op til 9″, som er den største i segmentet.

Som den gamle Aygo kan Aygo X fås med et stort foldetag i stof, som giver en stor åbning til kabinen. Det er 4 cm større og i bedre kvalitet, så holdbarheden skulle være øget.

Karrosseri med et strejf af Smart

Den første Aygo kom i 2005, og den blev sammen med søstermodellerne fra Citroën og Peugeot ekstremt populære. I 2005 var det et friskt design og bedre køreegenskaber end i datidens konkurrenter, som gav modellerne luft under vingerne.

Aygo X er i dag et lige så friskt pust, og med crossover-temaet og forbedrede pladsforhold vil der være gode grunde til ikke at gå en bilklasse op. Designet er ikke i sig selv vovet, og set bagfra minder X’eren om den gamle Aygo. Forfra er der lånt meget fra den hedengangne mikro-mikrobil, iQ. Men samlet set fungerer designet godt, og med den sorte ramme omkring det meste af karrosseriet, får den lidt af udtrykket fra bilerne fra Smart.

Den nye Aygo X introduceres i sjove farver som Cardamom, Juniper, Chilli og Ginger i 2022. Det præcise introduktionstidspunkt på det danske marked, danske priser og danske udstyrsniveauer er endnu ikke på plads.

https://www.biler.nu/cupra-born-billigere-end-vw-id-3/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.