Ingen højere? ID.5 er den nye elektriske topmodel for VW i Europa

Mens kineserne kan lege storfamilie på tur i den nye VW ID.6 med syv sæder, så må europæerne nøjes med at køre fem personer i den nye topmodel til vores del af verden – den nye ID.5. Mens nogle danske familier nok gerne ofrede coupédesignet fra ID.5 for de syv siddepladser i ID.6, så har VW bestemt, at vi skal gå mere op i smart design end rummelighed.

ID.5 er en ID.4, som har været forbi marketingafdelingen for at få et nyt design af den bageste del af karrosseriet. Den høje taglinje er filet ned, og ID.5 har et hatchback-design, som ender i en buttet og høj bagende – krydret med en spoiler. Det virker ikke til, at fantasien har været stor hos de ansvarlige for designet, for uanset at VW prøver at sælge sin nye elbil som en unik “e-SUV-coupé”, så er den grundlæggende stadig meget tæt på originalen, altså ID.4. At VW ser det nødvendigt at fremhæve en “speciel forkofanger” og lakerede sidepaneler i forhold til ID.4 viser med tydelighed, at det unikke ikke er så unikt endda.

Den elektrificerede topmodel kommer, i modsætning til ID.4, kun med en enkelt batteristørrelse. Med 77 kWh forventes rækkevidden at ligge mellem 480 og 520 kilometer. Den maksimale rækkevidde vil man få i en af de to baghjulstrukne varianter, som har enten 175 eller 204 hk, mens de 480 kilometer gælder for topversionen ID.5 GTX med to el-motorer (som giver firehjulstræk) og 299 hk. Den maksimale ladeeffekt er 135 kW.

Interiøret er, som i ID.4, enten stilrent eller billigt, alt efter hvem man spørger. Minimalistisk vil vi kalde det, selv om en 12″ touchscreen rager op midt i det hele. Den digitale instrumentering putter sig i en lille skærm på 5,3″, mens VW lover, at bagsædepassagerer kan glæde sig over god loftshøjde – til trods for den “dynamiske taglinje”.

Hos Audi findes allerede en ID.5, nemlig Q4 E-Tron Sportback, og næste mærke i rækken er Skoda, som inden længe præsenterer sin coupéversion af Enyaq. Navnet? Enyaq Coupé.

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: