Ford lancerer finjusteret Fiesta

Fiesta er fortsat en meget vigtig bilmodel for Ford, og den er så godt som altid blandt de mest solgte bilmodeller i Europa. I Danmark har den seneste generation Fiesta med stort og varieret modeludvalg, men også lave priser, (bl.a. den dynamiske ST-Line og den hævede Active) givet den fordele i forhold til mange konkurrenter i miniklassen.

Miniklassen er, trods crossovers og elbiler, en klasse af biler, hvor der konstant er udvikling (en faceliftet VW Polo er ved at lande i Danmark), og Ford har da også set det som en nødvendighed at give Fiesta et både synligt facelift og en udstyrsmæssig opgradering.

Væk er det lidt betuttede og glatte frontdesign med en beskeden grill. Designet præges nu af en meget større grill, hvor logoet sidder i midten (før sad det på kølerhjelmen), og LED-forlygter er nu standard, som også giver et stærkere udtryk. Avancerede matrix-LED-forlygter fås som ekstraudstyr – efter Polo er Fiesta den anden bil i klassen med den mulighed. Som tidligere er frontdesignet varieret mellem udstyrsvarianterne, så eksempelvis Titanium, ST-Line og Active ser forholdsvis forskellige ud.

I kabinen er Ford sluppet lettere omkring ved faceliftet, og den mest synlige ændring er i instrumenthuset: digital instrumentering med en skærm på 12,3″ er en mulighed i Fiesta, men om den bliver standard i nogle versioner eller altid ekstraudstyr, melder pressemeddelelsen intet om. Infotainmentsystemet er fortsat SYNC 3, og ikke det nye SYNC 4-system kendt fra Mustang Mach-E, og skærmen er en 8″ touchscreen. Adaptiv fartpilot med udvidet funktionalitet, advarsel for forkert kørselsretning og advarsel for glemte passagerer (børn eller hunde) på bagsædet er nye muligheder.

Fiesta-motorprogrammet er allerede opdateret før faceliftet med 48 volt mild-hybrid-system til den trecylindrede 1-liters benzinmotor med 125/155 hk, mens basisudgaven af motoren med 100 hk må klare sig uden. Topmodellen Fiesta ST har fortsat en 1,5-liters trecylindret motor med 200 hk.

https://www.biler.nu/maverick-er-en-gylden-mulighed-for-ford/

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin