Renault Megane går den elektriske vej

Renault har høstet dyrebar erfaring med den elektriske Zoe, som snart kan fejre de første 10 år på markedet, og det franske mærke har solgt i alt mere end 400.000 elbiler. Hvor andre mærker starter helt fra bunden, har Renault altså årelang erfaring med batteriteknologi og holdbarhed, og med den nye Megane E-Tech Electric introducerer mærket en elbil bygget på den erfaring.

Megane E-Tech Electric har intet med Megane at gøre, som vi kender den. Her er tale om en separat model, som er bygget på Renault-Nissan-alliancens platform, CMF-EV, og meget tyder på, at Megane med benzin- og dieselmotor slutter med den nuværende generation.

Den elektriske Megane har det tyndeste batteri på markedet (110 mm), og det er 40 procent mindre end batteriet i Zoe. Med en vægt på 395 kilo er det også relativt let, og det bidrager til, at bilens samlede vægt holdes på 1.624 kilo. Der bliver tale om to batteristørrelser – 40 kWh og 60 kWh, som giver en rækkevidde på henholdsvis 300 kilometer og 470 kilometer. Med den lille batteripakke vil ladehastigheden være begrænset, mens versionen med 60 kWh kan klare 130 kW.

Elmotorens ydelse følger batteriet, så man med 40 kWh har en elektrisk motor med 130 hk og med 60 kWh en ydelse på 218 hk. En version rettet mod erhvervslivet, som kommer med 130 hk og 60 kWh-batteriet, er ikke nævnt i forhold til det danske marked.

Den nye Megane er med 150 cm lidt højere, for at give et SUV-udtryk og stor rummelighed, og bagagerummets 440 liter er pænt for en bil på 421 cm. Indretningen af førerpladsen får eksisterende Renault-modeller til at se gamle ud: En stor digital instrumentering på 12,3″, som står klods op af et infotainmentsystem på 12″. Indtrækket er i 100 procent genbrugsmateriale.

Megane E-Tech Electric kommer på det danske marked i marts 2022, og den ventes at komme i tre udstyrsversioner.

Mest læste:

Audi åbner nyt ”Vehicle Safety Center”

Audi investerer ca. 100 mio euro i videreudviklingen af passiv sikkerhed og indvier det nye Audi ”Vehicle Safety Center” i Ingolstadt. Faciliteterne giver mulighed for

Læs også:

Endnu flere bilmærker til eCarExpo

Årets udgave af elbilmessen eCarExpo i Bella Center 27.-29. oktober har tiltrukket flere bilmærker end nogensinde før. Det omfatter helt nye ZEEKR, der får sin