Premiere på den europæiserede Kia Sportage

Der var en grund til, at Kia holdt sig tilbage med informationer omkring den nye Sportage, da sløret blev løftet i juni – du kan læse om den i artiklen, som du finder link til lidt længere nede. – Det viser sig nemlig, at der kun var tale om en forsmag på den Sportage, der kommer til Danmark og resten af Europa. Den i juni præsenterede model er større og har på nogle punkter et andet design (nemt at se fra flere vinkler, hvis man ved, man skal kigge) end den Sportage, Kia i dag har præsenteret til det europæiske marked.

Overraskende er det egentlig ikke, at der er en Sportage til markeder som USA og en til Europa – det er præcis samme taktik, søstermodellen Hyundai Tucson kører efter. Den europæiske variant har kortere akselafstand for at forblive kompakt, og det tillader et andet design af bilen fra B-stolpen og bagud.

Om det er den Sportage til USA eller Europa, vi taler om, så er det radikale og opsigtsvækkende design et kendetegn ved begge biler. Enkelte elementer på bilens front virker til at være forskellig for de to varianter, men det kan også have noget med udstyrsniveauer at gøre. Selv om vi i Europa får en forkortet udgave, skulle den nye Sportage alligevel have den bedste plads på bagsædet i segmentet.

Motorprogrammet består af en bred vifte af muligheder. I den ene ende af modelprogrammet er der en 1,6-liters dieselmotor med 115 eller 136 hk – i den anden en hybrid med 1,6-liters benzinmotor med 230 hk og en PHEV med samme motor og 265 hk. Benzinudgaver med mild-hybrid-teknologi, baseret på en 1,6-liters turbomotor, med 150 og 180 hk introduceres også.

Den nye Sportage ventes at lande i Danmark omkring årsskiftet. Modelprogram og meget andet kommer tættere på introduktionen.

https://www.biler.nu/radikal-kia-sportage-med-ev6-design/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.