Nissan Z er tilbage!

Først de rigtig dårlige nyheder. Nissans nye sportsvogn, som fortsætter årtiers tradition med Z-modeller, kommer med garanti ikke til Europa. Det japanske mærke har ikke skabt den nye Z – og den hedder denne gang bare Z – til det europæiske marked, fordi der ikke er penge i det. Europæerne købte ikke den gamle 370Z, så vi er selv ude om det, men fokus i Europa er også skarpt rettet mod elektrificering og crossovers.

De gode nyheder er derfor forbeholdt andre lande, og i USA, hvor den nye Z får sit største publikum, kan de begynde at glæde sig til at møde sportsvognen i 2022. Den byder på elegant og mindre pompøst design end sin forgænger, 370Z, og så holder Nissan fast i traditionen med baghjulstræk, manuel gearkasse (automatisk fås selvfølgelig, med 9 trin, for det kræver amerikanerne) og sekscylindret benzinmotor. Denne gang er der monteret turboladning på motoren, som er en V6’er; 3-liters motoren yder lidt over 400 hk.

Den første Z-model fra Nissan var 240Z, og den blev præsenteret i 1969 – og er i dag en ikonisk model.

https://www.biler.nu/ny-audi-rs-3-med-400-hk-giver-plads-til-mere/

Mest læste:

Kia viser nyt design med elbilen EV6

Kia har haft stor succes med designet med “Tiger Nose” i front – helt bogstaveligt en grill inspireret af næsen på en tiger. Det pryder

Læs også: