Ny Audi RS 3 med 400 hk giver plads til mere

Det er en indgroet ting, at nye biler har flere hestekræfter end deres forgængere. Især når det kommer til sportslige biler, er en stigning i ydelsen reglen, der kommer stort set uden undtagelser.

Audi smører ikke bare tykt på for at gøre det med den nye RS 3. Den har præcis samme 400 hk som den gamle. Men kræfterne bruges smartere (de 400 hk er tilgængelige tidligere i omdrejningsfeltet end før), og der er faktisk også skabt 20 Nm ekstra i den femcylindrede 2,5-liters benzinmotor. RS 3 er derfor en hurtigere bil end før, så i stedet for at bruge 4,1 sekunder på at nå de første 100 km/t, så er det nu overstået på bare 3,8 sekunder.

Selv om den mindste Audi RS-model nu er hurtigere, så vil der være mange med sure miner, som mener at 400 hk ikke er nok. En ny BMW M2 er på trapperne, og den får højere ydelse, og Mercedes-AMG A 45 har i S-versionen intet mindre end 421 hk. Frygt ej, eller hvad vi nu skal sige, for vi er sikre på, Audi nok skal rode bod på de “manglende” hestekræfter. Ved at holde ydelsen på samme niveau som forgængeren, er der rigelig plads til at kreere en stærkere Competition-eller Performance-udgave, som sagtens kan komme op på 425 hk eller mere.

Hestekræfter er ikke alt, og alene det at RS 3 igen får lov at køre med den fantastiske femcylindrede motor på 2,5 liter – en virkelig sjældenhed i dag – er nok til at sikre den en særlig position i markedet. Lyden fra den store motor med det ulige antal cylindre er rå og fed, og for de som elsker omdrejninger og lyd, så frigiver motoren sin ydelse på 400 hk helt op til 7.000 o/min.

Tophastigheden er som standard 250 km/t. Som ekstraudstyr øges topfarten til 280 km/t, og endnu 10 km/t frigives med RS-dynamikpakken med opgraderede bremser.

https://www.biler.nu/audi-rs-6-avant-er-monster-og-familiebil-i-en/

Den første med Torque Splitter

RS 3 har aldrig været den ultimative køremaskine – i hvert fald ikke i forhold til sving og styring. Audi arbejder for hvert modelskifte på at kombinere modellens ekstremt gode vejgreb (med Quattro-firehjulstræk) og mindst lige så høje stabilitetsniveau med mere sjov i gaden, så dansen rundt i svingene føles vildere.

Denne gang er der lagt op til mere sjov med elektronisk styrede lamelkoblinger, Torque Splitter, som erstatter forgængerens bagakseldifferentiale. Det er et hurtigere, langt mere fleksibelt system, hvor kræfterne fordeles ikke bare mellem de to aksler, men også mellem de enkelte hjul. RS 3 kan nu køre, så kraftoverførslen eksempelvis sker til et af baghjulene. Drifting er nu også på tapetet i den kompakte Audi.Audi har været alt i gennem i undervogn og alt andet, der berører dynamik og køreegenskaber. Nye støddæmpere med særlige ventiler, ændret hældning på hjulene, stivere lejer og stabilisatorer og et fuldintegreret køredynamikregulator (findes også i bl.a. VW Golf GTI), som sammenholder alle parametre for styring, gearkasse, hastighed og meget andet for at give mest mulig præcision i køreegenskaberne. Der er stor variation mellem køreprogrammerne, og man kan vælge mellem Comfort, Auto, Dynamic, RS Individual og Efficiency.

RS 3 har som standard stålbremser, hvor køleeffekten er forhøjet markant, så de efter en hård omgang køler 20 procent hurtigere ned. Keramiske bremser fås som ekstraudstyr.

Den kan stave sit eget navn

RS 3 ser vildere ud end før – bred og seriøs. Den fås fra starten som både hatchback og sedan, og den store grill er farvet helt sort og fortsætter ud til forlygterne. Som altid hos Audi, er forlygterne en omtale værd i sig selv. Som standard har den LED-forlygter, men bestiller man matrix-LED-forlygterne med mange pixels, kan RS 3 lave et lille lysshow: den venstre forlygte kan skabe et målflag, mens der i højre side skrives RS 3. Bare fordi man kan.

Kabinen er peppet op med store sportssæder, og som standard kommer den med et fladbundet rat med en RS Mode-knap til køreindstillingerne og lækre skiftepaler i zink. 12,3″ digital instrumentering og 10,1″ touchscreen med RS Monitor, hvor man kan overvåge bl.a. kølemiddeltemperatur og meget andet. Man kan dertil vælge rat med tydeligt markeret kl. 12-position, men også udvidet digital instrumentering med landingsbane-inspireret visning, hvor man som en pilot i et fly får bl.a. informationer om omgangstider, 0-100 km/t, G-kræfter mv.

Den nye RS 3 lander i Danmark i 3. kvartal i år, og priserne annonceres tættere på introduktionen.

https://www.biler.nu/vi-koerer-den-vigtigste-audi-i-mange-aar/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.