Look sharp! Ny Opel Astra er moderne og skarp

Fra en af de mest populære biler til en af de glemte og mere ligegyldige. Opel Astra har taget turen fra voldsom popularitet i 90’erne til at være en bil, som kun lave priser kunne redde. På et tidspunkt hvor crossovers og SUV’er presser de fleste traditionelt formede bilmodeller, er det slet ikke nok.

Opel starter på en frisk med Astra. Tavlen er visket HELT ren, og den sjette generation Astra er på alle måder en ny start – den deler ingen motor, intet design og ikke en eneste knap med den femte Astra i rækken. Den er til gengæld, som man måske kan ane, når man ser den nye Astra fra siden, nært beslægtet med den nye Peugeot 308 – begge er biler på Stellantis-koncernens seneste EMP2-platform.

Men heldigvis er der stor forskel på de to søskendemodeller. Peugeot sværger til et mere flamboyant design end Opel, hvor designerne foretrækker mere klare linjer. Med den nye front med Vizor-designsproget med et bredt, sort bånd, som allerede er set på Mokka, Crossland og Grandland, har den nye Astra rent og attraktivt design. Både det sorte bånd og motorhjelmens hældning ned til lygterne minder os om designet på den mere end 50 år gamle Manta. Tilfældigt? Næppe.

Mens Mokka, som er den seneste helt nye Opel inden den nye Astra, stadig er et sammensurium af interiørdele fra de gamle Opel-dage, da mærket var en del af General Motors, og PSA-/Stellantis-dele, så er alt i Astra-kabinen nyt. To store skærme danner Opels “Pure Panel”: infotainmentskærmen og den digitale instrumentering. Som bilens ydre viser også det indre klare, skarpe linjer.

Den nye Astra fås med bl.a. matrix-LED-forlygter, AGR-certificerede forsæder (med mulighed for ventilation og massage), varme i bagsædet og opdateret aktivt sikkerheds- og assistancesystemer.

EMP2-platformen giver rig mulighed for elektrificering, og Astra følger den nye 308’er: to forskellige plug-in-hybrider. En 1,6-liters turbomotor og en elektrisk motor er kernen, men styrken varierer. 180 hk i basis-PHEV’en, 225 hk i den stærkeste. Nå ja, Astra fås stadig med ‘rene’ motorer. Benzin- og dieselmotorer med mellem 110 og 130 hk.

https://www.biler.nu/mokka-er-to-skridt-frem-to-tilbage/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.