Look sharp! Ny Opel Astra er moderne og skarp

Fra en af de mest populære biler til en af de glemte og mere ligegyldige. Opel Astra har taget turen fra voldsom popularitet i 90’erne til at være en bil, som kun lave priser kunne redde. På et tidspunkt hvor crossovers og SUV’er presser de fleste traditionelt formede bilmodeller, er det slet ikke nok.

Opel starter på en frisk med Astra. Tavlen er visket HELT ren, og den sjette generation Astra er på alle måder en ny start – den deler ingen motor, intet design og ikke en eneste knap med den femte Astra i rækken. Den er til gengæld, som man måske kan ane, når man ser den nye Astra fra siden, nært beslægtet med den nye Peugeot 308 – begge er biler på Stellantis-koncernens seneste EMP2-platform.

Men heldigvis er der stor forskel på de to søskendemodeller. Peugeot sværger til et mere flamboyant design end Opel, hvor designerne foretrækker mere klare linjer. Med den nye front med Vizor-designsproget med et bredt, sort bånd, som allerede er set på Mokka, Crossland og Grandland, har den nye Astra rent og attraktivt design. Både det sorte bånd og motorhjelmens hældning ned til lygterne minder os om designet på den mere end 50 år gamle Manta. Tilfældigt? Næppe.

Mens Mokka, som er den seneste helt nye Opel inden den nye Astra, stadig er et sammensurium af interiørdele fra de gamle Opel-dage, da mærket var en del af General Motors, og PSA-/Stellantis-dele, så er alt i Astra-kabinen nyt. To store skærme danner Opels “Pure Panel”: infotainmentskærmen og den digitale instrumentering. Som bilens ydre viser også det indre klare, skarpe linjer.

Den nye Astra fås med bl.a. matrix-LED-forlygter, AGR-certificerede forsæder (med mulighed for ventilation og massage), varme i bagsædet og opdateret aktivt sikkerheds- og assistancesystemer.

EMP2-platformen giver rig mulighed for elektrificering, og Astra følger den nye 308’er: to forskellige plug-in-hybrider. En 1,6-liters turbomotor og en elektrisk motor er kernen, men styrken varierer. 180 hk i basis-PHEV’en, 225 hk i den stærkeste. Nå ja, Astra fås stadig med ‘rene’ motorer. Benzin- og dieselmotorer med mellem 110 og 130 hk.

https://www.biler.nu/mokka-er-to-skridt-frem-to-tilbage/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: