Helt ny VW Multivan – moderne og som PHEV

For mange er Volkswagens familiebus, Multivan, allerede en drøm. Med den helt nye udgave af Multivan bliver den drøm helt sikkert bare endnu større og vildere – den ikoniske bus kommer nu i en helt ny og mere personbilsagtig udgave, men uden at hverken design eller funktionalitet sættes over styr.

Multivan har i årtier været personbilsudgaven af Transporter, som har været uafbrudt i produktion i mere end 70 år. Den seneste udgave, T6.1, som den internt hedder, fortsætter ufortrødent i kassevognsudgaven Transporter og i busversionen Caravelle – men Multivan bliver nu helt sin egen (campingbussen California vil uden tvivl også fra T6.1 til at tage udgangspunkt i den nye Multivan-generation).

Det betyder, kort fortalt, at hvor der tidligere var en kassevogn/bus i mellemstørrelse fra VW, bliver der i 2023 hele tre separate linjer. Tre? Ja, for udover T6.1 og Multivan kommer den fuldelektriske livsstilsbus ID. Buzz.

Den nye Multivan adskiller sig fra den kendte Multivan, og de øvrige modeller i T6.1-familien, ved at være bygget langt mere med komfort som en personbil i tankerne. Den står derfor, som også den seneste Caddy gør det, på MQB-platformen, med uafhængige hjulophæng, som vi kender fra et hav af modeller fra VW-koncernen; lige fra Golf og Passat til Tiguan og Audi A3, Skoda Superb og Seat Tarraco. Da den nye Multivan ikke på samme måde som før skal tilpasses håndværkeres tunge læs, vil den få mere komfortable køreegenskaber.

https://www.biler.nu/lavere-priser-vw-id-3-fra-249-995-kr-id-4-fra-294-995-kr/

Plug-in-hybrid med 218 hk

MQB-platformen åbner op for en helt ny verden, og en af de vigtigste destinationer er, at Multivan for første gang fås som plug-in-hybrid – kaldet Multivan eHybrid. Drivlinjen med 1,4-liters benzin- og elmotor kommer med en samlet ydelse på 218 hk, og batteriet med en kapacitet på 13 kWh giver en elektrisk rækkevidde på cirka 50 kilometer. PHEV-drivlinjen vil sandsynligvis gøre den nye Multivan prismæssigt mere attraktiv end den gamle version i Danmark. Den eneste konkurrent med PHEV-drivlinje er Ford Tourneo PHEV, som i sammenligning er en gammeldags kassevogn.

Der er stadig mange, som vil foretrække en traditionel motorisering, og VW tilbyder selvfølgelig både benzin- og dieselmotorer. To benzinmotorer, som kommer på markedet før dieselmotoren, yder 136 og 204 hk. Dieselmotoren får en ydelse på 150 hk. Aut. dobbeltkoblingsgearkasse, DSG, vil altid være standard.

En fuldelektrisk udgave af Multivan kommer ikke – selvfølgelig ikke, for den rolle vil den kommende ID. Buzz med retrodesign inspireret af gamle busmodeller få.

To længder og topmoderne

Multivan bliver stadig utroligt funktionel og praktisk. Det ændrer den nye platform ikke ved. Den fås igen i to karrosserilængder, og allerede den “lille” med en længde på over 497 cm (7 cm længere end før) og 190 cm i højden (7 cm lavere end før) kan sætte mange garager og carporte på prøve. Den lange version måler 517 cm i længden, og det er faktisk 13 cm kortere end den gamle lang-version – men akselafstanden er lige så lang som før. Bagagerumsvolumen siger noget om dimensionerne på den nye Multivan: op til 3.672 liter i den korte version, op til 4.053 liter i den lange.

Den nye Multivan er en praktisk luksusbil. Digital instrumentering og et nyt infotainmentsystem, “Ready 2 Discover”, er standard, og både gearvælger og gammeldags håndbremse er erstattet af elektroniske versioner. De tunge enkeltsæder bagtil vejer 25 procent mindre – og de ikke bare tages helt ud, men de har også skinner i gulvet, som tillader langt mere variabilitet end før.

Langt mere udstyr end i den gamle Multivan er muligt. Stort lydanlæg fra Harman Kardon, matrix-LED-forlygter, 360 graders kamera og et have af aktive assistentsystemer er nyheder for den tyske bus. Desværre er fysiske knapper, som i fx Golf, til betjening af klimaanlæg og køreindstillinger forsvundet.

Designet er en stor del af Multivans genkendelighed og historie, og mens bussen nu er lavere og de skarpe kanter fra T6.1 slebet ned, så er den nye generation stadig umiskendeligt et Folkevognsrugbrød. Den introduceres i Danmark i andet halvår 2021.

https://www.biler.nu/volkswagen-made-in-usa/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.