Opel Grandland mister sit X, vinder et federe interiør

Når en bildesigner skal passe et helt nyt designsprog ned over et ældre bildesign, men der ikke er uendelige midler, så bliver det som at sætte panoramavinduer i et lille bindingsværkshus. Det ser ikke naturligt ud.

Opels designere kæmper for tiden med det dilemma. Den nye designlinje, som Mokka er den første model til at være designet efter helt fra bunden, er blevet presset ned over Crossland X, som ved faceliftet blev til Crossland. Den nye Vizor-front passer rigtig godt på Mokka, men ser på Crossland ud som et uheld. Vi kan allerede nu frygte et kommende facelift af Corsa.

Nu og her er faceliftturen imidlertid kommet til den mellemstore Grandland X, Opels største SUV. Den mister, som Mokka og Crossland, X’er i navnet, og så er den nye front blevet plastret på. For nu at være helt ærlig, så er det lykkedes langt bedre med ommøbleringen af designet her end på Crossland.

Grandland kan for første gang fås med Opels adaptive Intellilux Pixel Lights, lysstærke og variable LED-forlygter med hele 84 dioder i hver lygteenhed, som vi kender fra Insignia. Der er nu også blevet mulighed for night vision, nattesyn, hvor et infrarødt kamera “gør nat til dag” og fremhæver dyr og mennesker i mørket på en afstand op til 100 meter.

https://www.biler.nu/foerste-kig-paa-ny-opel-astra/

Som et helt nyt interiør (næsten)

De fleste vil nok synes, at de store ændringer i interiøret er vigtigere end muligheden for nattesyn. Opel er nemlig gået til den, så det gamle instrumentbord er bygget ud – med en lille infotainmentskærm og kun en lille skærm til diverse oplysninger mellem instrumenterne fik man indtrykket af en forældet kabine. Slet ikke som i søstermodellen Peugeot 3008.

Med Pure Panel-løsningen er der en stor digital instrumentering på 12″ og en 10″ touchscreen til infotainmentsystemet, og som i Mokka er de sat sammen i et fælles panel for at give indtrykket af et cockpit. Grandland fås stadig med de ergonomiske og vildt komfortable sæder, som er godkendt af den tyske organisation Aktion Gesunder Rücken (rygsundhed), som i den grad mangler i en model som den nye Mokka.

I motorprogrammet bliver der ingen ændringer. Der er stadig mulighed for enten benzin- eller dieselmotor, men vigtigst i forhold til salget lige nu er PHEV-udgaverne (225 eller 300 hk).

https://www.biler.nu/mokka-er-to-skridt-frem-to-tilbage/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.