Radikal Kia Sportage med EV6-design

Kia Sportage er vokset, i både bogstavelig og overført betydning. På fire modelgenerationer er den koreanske SUV gået fra at være en bedaget og uinteressant bil til at være et rigtig godt bud på en moderne, mellemstor SUV. Især den seneste Sportage (fra 2015) bar præg af, at Kia havde fat i den lange ende – designet så dyrt ud, interiøret var lækkert og køreegenskaberne solide.

Kia har med den elektriske EV6 præsenteret en helt ny linje for sit design, og med en ny Sportage står det klart, at det radikale look ikke er forbeholdt den nye elbil. Sportage generation fem er radikal – og ikke til at kende i forhold til den gamle.

Designfilosofien, Opposites United, giver først og fremmest den nye SUV karakter. Forlygterne er et statement, hvor især de boomerang-formede kørelys fanger øjet. Under det nye Kia-logo er der først en smal grill, en åbning delt i to på tværs, og derunder en større grill med et tredimensionelt mønster. I den anden ende af bilen er designet ikke nær så radikalt, og det tværgående lygtebånd, som forbinder baglygterne, er efterhånden ved at være et slidt trick – brugt på et utal af biler til at få bilen til at se bredere ud. Men det er okay, for Sportage ser godt ud.

https://www.biler.nu/elektrisk-kia-med-585-hk-til-499-900-kr/

Et interiør som i en luksusbil

Kia har ikke frigivet data, hverken for størrelsen på den nye Sportage eller motorprogrammet, men den nye model ser længere ud end den gamle. Det kan skyldes, at bilen på billederne er den amerikanske version, som sandsynligvis bliver en længere bil – sådan er det med søstermodellen Hyundai Tucson, som i USA er en større bil end i Europa.

Interiøret viser lige så moderniserede toner som det ydre. Vi kan, endnu engang, takke Mercedes-Benz for at have introduceret verden til to store skærme i bredformat, som danner en mur foran føreren med digital instrumentering på den ene skærm og infotainmentsystem på den anden skærm. Det er nyt for Kia, introduceret i EV6, at de to skærme flugter fuldstændig og ikke har en synlig opbrydning, som det er tilfældet i eksempelvis den store Sorento. Billederne giver indtryk af luksus og lækre materialer.

Uden selv den mindste bid information omkring motorer og øvrig teknik, læner vi os op af søstermodellen Hyundai Tucson for at få et indblik. Basismotor bliver en 1,6-liters benzinmotor med 150 hk, som kommer med manuel gearkasse eller 7-trins dobbeltkobling. Den fås i en stærkere udgave med 180 hk. Samme motor bruges i en hybrid med firehjulstræk, som vil yde 230 hk, og firehjulstræk vil den nye plug-in-hybrid også have: 265 hk regner vi med er ydelsen. De “rene” benzinudgaver er mild-hybrider med 48 Volt-teknologi.

Diesel er også stadig en ting hos Kia, og Sportage vil kunne fås med en 1,6-liters motor med 116 eller 136 hk (det er muligt, den svagere af de to ikke kommer til Danmark, som det er tilfældet hos Hyundai.

Så snart vi har flere informationer om den nye Sportage, opdaterer vi artiklen.

https://www.biler.nu/kia-sorento-phev-med-265-hk-syv-saeder-og-firehjulstraek-er-et-slagtilbud/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.