Maverick er en gylden mulighed for Ford

Drømmen om en pickup, en bil med lad, bliver for næsten alle ved drømmen. Pickups som Toyota Hilux, Isuzu D-Max og Ford Ranger er kæmper – store, tunge og dyre biler, som giver mest mening, hvis man er tømrer, landskabsarkitekt eller skovfoged.

Små pickups er der ingen af i vores verdensdel, mens de i bl.a. Sydamerika er populære. I USA er de vant til endnu større pickups end vi har i Europa, fx Ford F-150 og RAM 1500, og mindre modeller som Ford Ranger er langt fra så populære. Men amerikanerne får nu muligheden for en endnu mindre model, der i USA-jargon kaldes en kompakt model: Ford Maverick.

Den nye Maverick er en “lille” pickup, som bliver den mest økonomiske pickup på det amerikanske marked. Den koster samtidig fra kun 20.000 dollars, som er mindre end hvad en Ford EcoSport (kan du huske den spand?) koster – og 5.500 dollars billigere end den billigste Kuga (i USA kaldet Escape).

https://www.biler.nu/ford-mustang-paa-en-helt-ny-maade-den-elektriske-maade/

Mere økonomisk end en bil i Golf-klassen

Kuga er stikordet til at tale om, at Maverick ikke er en tung arbejdshest. Den er nemlig baseret på samme platform som Kuga – og Focus – så det er en moderne bil med selvbærende karrosseri og ikke en tung ramme (det gælder også de amerikanske modeller Hyundai Santa Cruz og Honda Ridgeline, som er større biler). Samtidig er den, som standard, udstyret med den samme hybriddrivlinje, som fås i Kuga. En 2,5-liters Atkinson-benzinmotor og en elektrisk motor, som i Maverick i alt yder cirka 195 hk. Brændstoføkonomien er som i biler i Golf-klassen, oplyser Ford. – Skal der flere kræfter til, fås Maverick med en 2-liters turbomotor med cirka 255 hk.

Ladet er selvfølgelig et altoverskyggende punkt ved en pickup. Maverick har et lad, som i længden måler 135 cm, og lægges bagklappen ned, forlænges gulvet til 1,8 meter. Ladet må desuden lastes med cirka 480 kilo. I kabinen skulle der være god plads til fem personer, og ikke nok med det, så virker designet og layoutet langt friskere end i Kuga, og overalt er der små opbevaringsrum.

Maverick er et amerikansk projekt, men sådan behøver det ikke være. Ford kan overraske og hente bilen til Europa, men indtil videre tyder intet på det. Desværre, for i modsætning til Explorer Hybrid, som koster mere end 1 mio. kr., kunne den skabe en ny niche og gøre pickup-drømmen til virkelighed for mange mennesker – og fordi Maverick er en hybrid og samtidig er bygget på en personbilsplatform, vil selv forbruget være attraktivt.

https://www.biler.nu/hyundai-har-lavet-sin-foerste-pickup/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.