Verdens vigtigste elbil

Ford F-150 har aldrig været solgt i Europa, men den store pickup er rygraden i den amerikanske bilindustri. Mens Volkswagen sælger omkring 600.000 Golf om året, fordelt på hele verden, så sælger Ford mere end 1.000.000 F-serie-modeller (og i 2019 var den næstmest solgte bilmodel i verden). Det tal er også for hele verden, men reelt set er 99 procent af salget i USA alene.

F-150 er uvurderligt vigtig for Ford og USA, og når der sker noget banebrydende med den store bil med lad, så betyder det noget for hele bilindustrien. Det kan derfor ikke overvurderes, at den ikoniske pickup nu kommer som elbil. Ikke som hybrid eller PHEV, men som pickup der drives 100 procent af strøm.

Det er en stor satsning fra Fords side, og der skal være styr på enhver detalje. F-150 Lightning-navnet blev for år tilbage brugt til en hidsig F-150 med 5,4-liters V8-motor med kompressor og mere end 360 hk – her i den nye æra er den benzinslubrende benzinmotor erstattet af to elektriske motorer, og kræfterne er langt større: cirka 571 hestekræfter i den elektriske pickup. En fin detalje er, at hvor den store V8’er ville have ligget (og hvor store motorer ligger i den almindelige F-150), findes et rummeligt bagagerum på 400 liter – et bagagerum, eller frunk, i fronten. Fra det store frunk, som i øvrigt er vandtæt, udgår fire strømudtag, som kan levere hele 2,4 kW, som kan køre kraftigt udstyr på eksempelvis byggepladser.

En elbil med store trækevner

F-150 Lightning skal bevise, at den er lige så meget arbejdshest og solid pickup som enhver anden F-150. Den er med de 571 hk den stærkeste version nogensinde, men den kan faktisk også slæbe mere på trækkrogen end elbiler ellers kan: cirka 4.500 kilo.

Rækkevidde er selvfølgelig også noget, Ford skal tage højde for, så amerikanerne kan køre længere afstande. Med det lille batteri kan man i F-150 Lightning tilbagelægge cirka 368 kilometer, med det store batteri 480 kilometer.

Prisen må ikke stikke af, og det ikke kun for at gøre Lightning-modellen interessant for kunder, som ellers ville vælge en benzindrevet F-150, men også fordi den nye konkurrent Rivian venter lige om hjørnet med sin elektriske pickup. F-150 Lightning vil kunne fås i USA fra cirka 250.000 kr. (før eventuelle statslige tilskud, som kan løbe op i mange tusinde kroner), som er på linje med F-150’ere med benzinmotor.

Flere og flere amerikanere køber ultra-luksuriøse pickups til familie- og fritidsbrug, og F-150 Lightning er en pionermodel, som bliver en meget vigtig del af modelprogrammet for en af verdens mest solgte biler.

https://www.biler.nu/ford-mustang-paa-en-helt-ny-maade-den-elektriske-maade/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.