Luksusmærket Genesis fra Hyundai kommer til Europa i juni

99 ud af 100 danskere ved (sandsynligvis) ikke, at Hyundai har et luksusmærke, som i USA har stigende succes med sine biler – både blandt kunder og blandt kritikere. Genesis, som det selvstændige mærker hedder, startede med slet ikke at være et mærke, men en enkelt model – Hyundai Genesis – som kom på det amerikanske marked i 2008. Det var, og her taler vi af egen erfaring med den store sedan på amerikanske veje, tale om en bil, som på mange måder var helt på højde med datidens BMW 5-serie: Stiligt design, lækker og moderne indretning, baghjulstræk og mulighed for en stor V8-motor.

Genesis blev et separat mærke i 2016, og på de fem år har det koreanske luksusmærke støt og roligt præsenteret amerikanerne for nye modeller, bl.a. 3-serie-konkurrenten G70, som har vundet priser og ros for køreegenskaber og motorer. I løbet af det seneste år er modelprogrammet udvidet til at omfatte i alt tre sedaner (G70, G80 i 5-serie-størrelse og den store G90 som konkurrent til Lexus LS) og den store SUV GV80 – og den mellemstore SUV GV70, en faceliftet G70 og mærkets første elbil, den fuldelektriske udgave af sedanen G80, er på vej på markedet.

Og efter tøven og årevis med stilhed er Genesis nu endelig, og helt officielt, på vej til Europa. Det sker pludseligt og om ganske kort tid, for de tre første Genesis Studios (lad os kalde dem forhandlere) åbner i juni, og til at starte med kan kunderne prøvekøre og bestille modellerne G80 og GV80. Kort tid efter lander de mindre modeller, G70 og GV70, og også den elektriske G80 EV er lige om hjørnet. Genesis introducerer også her i 2021 en dedikeret model til det europæiske marked. Måske en kompakt crossover?

Bilerne vil, sandsynligvis, være udstyret med de samme motorer som i USA, hvor der er tale om en firecylindret 2,5-liters turbobenzinmotor eller en 3,5-liters V6-turbomotor i de fleste modeller. Topmodellen G90 fås også med en 5-liters V8, som er en sugemotor af den gamle skole, hvor omdrejninger og ikke turboladning præger køreoplevelsen.

https://www.biler.nu/hyundai-lancerer-selvstaendigt-luksusmaerke/

Danmark er ikke med i planerne

De første tre europæiske markeder, som får Genesis ind her i sommer, er England, Tyskland og Schweiz. En forhandler – Studio – i London, München og Zürich til at starte med, men kunderne kan også bestille bilerne over nettet.

I stil med hvad Ford prøvede med Vignale-konceptet, og fejlede noget så stort med, tilbyder Genesis en komplet pakke med bilerne som standard. En femårs-plan med fuld garanti, service med afhentning og aflevering af forhandleren hos kunden, vejhjælp, lånebil, internetbaserede opdateringer og en dedikeret personlig assistent – Genesis Personal Assistent – som står klar til at hjælpe.

Hvornår Genesis breder sig videre ud i Europa, har mærket ikke løftet sløret for. Vi har spurgt den danske Hyundai-importør om fremtiden for Genesis her i landet – og svaret er ganske kort: Som det ser ud nu, kommer Genesis ikke til Danmark. Så de 99 ud af 100 danskere, som ikke kender Genesis i dag, kommer altså med andre ord ikke til det i fremtiden.

https://www.biler.nu/hyundai-har-lavet-sin-foerste-pickup/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.