Helt ny Skoda Fabia – minibilernes nye konge?

Skoda har været bagud med Fabia, og det er der ingen vej uden om. Mens Audi, Seat og VW for længe siden har skiftet til en ny og langt mere moderne platform til deres minier (A1, Polo og Ibiza), har Fabia indtil nu stået på en ældre platform.

Med den helt nye generation Fabia er der nu styr på tingene, og Skoda står igen med en moderne og helt tidssvarende minibil, som meget vel kan blive noget af det bedste, klassen har at byde på. Med den nye platform kommer nyt karrosseri, som er længere og lavere, og det hjælper designet rigtig meget på vej. Fabia ser bare federe ud end før, og i stil med Ibiza og Polo har den fået mere kant og endnu mere plads end før.

Kabinen kommer med et kæmpe løft i forhold til den gamle Fabia. Digital instrumentering rykker nu ind, og infotainmentsystemet er hævet og sidder nu separat over midterkonsollen. Som i Octavia og Enyaq fås instrumentbordet i forskellige versioner, hvor nogle har store indlæg i stof.

Med en længde på over 410 cm er Fabia vokset markant, og alene akselafstanden er 9,4 cm større. Derfor bliver Fabia en af de mest rummelige i klassen. Med et bagagerum på 350 liter, 50 liter mere end før, har Fabia plads som biler i Golf-klassen. Og da tjekkerne har lovet, at også denne generation Fabia kommer som stationcar, Combi på Skoda’sk, beholder den sin unikke position som den eneste lille stationcar på markedet.

Fem benzinmotorer er i første omgang på programmet. Om de alle kommer til Danmark, ved vi endnu ikke, men de tæller en 1-liters trecylindret uden turbo (MPI) med 65 eller 80 hk, en 1-liters trecylindret med turbo (TSI) med 95 eller 110 hk – og for første gang kommer Fabia med 1,5-liters benzinmotoren med fire cylindre og 150 hk. Der er ingen diesel, og vi forventer hverken hybrid, PHEV eller en elektrisk version af Fabia.

Den nye Fabia ventes ikke til Danmark før til årsskiftet.

https://www.biler.nu/tjekkisk-og-laekker/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.