Koreansk knaldperle: Hyundai Kona N med 280 hk

Kia laver en elbil med 585 hk, og Hyundai laver en mini-crossover med 280 hk. Koreanerne vover, hvor andre tøver – de magtfulde koreanske bilfabrikanter tillader sig vilde ting, som de fleste andre kun kan drømme om.

Med 280 hk fra en 2-liters benzinmotor er den lille Hyundai Kona N en knaldperle, som kun finder sit lige hos Mini, som laver sin Countryman John Cooper Works med 306 hk. Hvor briterne sværger til firehjulstræk i sin crossover med så mange kræfter, så går koreanerne – præcis som i i30 N – til værks med forhjulstræk. Det giver lavere vægt, og vores erfaring med i30-topmodellen fortæller, at der ingen minusser er ved at “nøjes” med træk på forhjulene.

Koreanerne overfører de mange hestekræfter – og hele 392 Nm – gennem en 8-trins automatisk dobbeltkoblingsgearkasse, så i modsætning til i i30 N er der ingen mulighed for en manuel gearkasse. For at sikre, at kræfterne ikke brændes af i dækrøg, er der både elektronisk differentialespærre (e-LSD – N Corner Carving Differential), forstærket styretøj og elektronisk regulerbar undervogn.

Med launch control aktiveret kan den lille crossover ramme 100 km/t efter bare 5,5 sekunder. Topfarten er 240 km/t, og der er naturligvis en hel række af forskellige køreindstillinger at vælge mellem.

Kona N er efter i30 N og i20 N den tredje N-model hos Hyundai i Europa (i USA fås den nye generation Veloster som N), og i løbet af 2021 eller 2022 kommer vi også til at se den nye Tucson som N-model.

https://www.biler.nu/elektrisk-kia-med-585-hk-til-499-900-kr/

Mest læste:

Kia viser nyt design med elbilen EV6

Kia har haft stor succes med designet med “Tiger Nose” i front – helt bogstaveligt en grill inspireret af næsen på en tiger. Det pryder

Læs også: