Koreansk knaldperle: Hyundai Kona N med 280 hk

Kia laver en elbil med 585 hk, og Hyundai laver en mini-crossover med 280 hk. Koreanerne vover, hvor andre tøver – de magtfulde koreanske bilfabrikanter tillader sig vilde ting, som de fleste andre kun kan drømme om.

Med 280 hk fra en 2-liters benzinmotor er den lille Hyundai Kona N en knaldperle, som kun finder sit lige hos Mini, som laver sin Countryman John Cooper Works med 306 hk. Hvor briterne sværger til firehjulstræk i sin crossover med så mange kræfter, så går koreanerne – præcis som i i30 N – til værks med forhjulstræk. Det giver lavere vægt, og vores erfaring med i30-topmodellen fortæller, at der ingen minusser er ved at “nøjes” med træk på forhjulene.

Koreanerne overfører de mange hestekræfter – og hele 392 Nm – gennem en 8-trins automatisk dobbeltkoblingsgearkasse, så i modsætning til i i30 N er der ingen mulighed for en manuel gearkasse. For at sikre, at kræfterne ikke brændes af i dækrøg, er der både elektronisk differentialespærre (e-LSD – N Corner Carving Differential), forstærket styretøj og elektronisk regulerbar undervogn.

Med launch control aktiveret kan den lille crossover ramme 100 km/t efter bare 5,5 sekunder. Topfarten er 240 km/t, og der er naturligvis en hel række af forskellige køreindstillinger at vælge mellem.

Kona N er efter i30 N og i20 N den tredje N-model hos Hyundai i Europa (i USA fås den nye generation Veloster som N), og i løbet af 2021 eller 2022 kommer vi også til at se den nye Tucson som N-model.

https://www.biler.nu/elektrisk-kia-med-585-hk-til-499-900-kr/

Mest læste:

ID7-Forside
ID. 7 er for dem, der har råd til ikke at købe Tesla
ID.7 udstikker retningen for Volkswagens nye generation af elbiler. Og hvis du var fan af VW, før Tesla...
DSC02835
Praktisk Porsche med lynnedslag er vidunderlig
Den er flot, praktisk og en halv million kroner billigere med ledning – Porsches Cayenne som plugin-Coupé...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...
Opel_524741
Frontera-navnet gør comeback: Helt ny fuld-elektrisk Opel SUV på vej
Frontera-navnet gør comeback i Opels modelprogram. I 2024 præsenterer den tyske bilproducent en helt...

Læs også:

Verdenspremiere på ny Skoda Octavia

Den opdaterede Škoda Octavia byder på et nyt design, opdaterede interiørtemaer, forbedret brugervenlighed, nye motorvarianter og øget sikkerhed, og ankommer til Danmark i juni. Denne