BZ4X er den første elbil fra Toyota (jep, det hedder den)

Toyota har i årevis insisteret på, at elbiler er den forkerte løsning – hybrider og brintbiler er den eneste vej frem. Man har selvfølgelig kun en mening, til man får en ny, og japanerne er nu endelig klar til at indrømme, at der kan være en fremtid for elbiler.

Med en ny koncept, som vi i løbet af 2021 eller starten af 2022 kan forvente bliver til en produktionsklar model, introducerer Toyota ikke bare sin første elbil (hvis vi regner den elektriske ProAce fra, som er af fransk oprindelse), men også et nyt modelfamilienavn for kommende elektriske modeller: BZ, Beyond Zero – på dansk “Videre end 0”. Toyota vil indikere, at det ikke kun handler om emissionsfri kørsel, men også yderligere tiltag, som er til gavn for miljø og mennesker.

https://www.biler.nu/mercedes-benz-eqb-elektrisk-suv-med-7-saeder/

I samarbejde med Subaru

Konceptbilens navn er BZ4X, og det bliver også navnet på den elbil, der står i butikkerne til næste år. Japanerne kunne have nøjes med mindre, for sidst vi tjekkede var den ingen konkurrence om, hvem der kunne finde på det mindst mindeværdige navn til en elbil.

Tallet 4 i navnet skal indikere firehjulstræk, og X’et sandsynligvis henlede opmærksomheden på, at det her er (endnu) en crossover.

BZ4X er udviklet i samarbejde med Subaru, som Toyota i forvejen har et længerevarende samarbejde med. Subaru præsenterer sandsynligvis sin udgave af BZ4X senere i år, og vi håber, det kan finde ud af at styre sig, hvad angår navngivningen af deres elbil.

Der er endnu ingen andre væsentlige oplysninger omkring BZ4X – hverken batteristørrelse, rækkevidde, ladehastighed, motorydelse eller noget andet. Den kommer med et nyt styretøj uden mekanisk forbindelse (som japansk-amerikanske Infiniti introducerede det for år tilbage), og firehjulstrækket fortæller, at der er mindst to elektriske motorer.

For et mærke, som for bare kort tid siden nægtede at have noget med fuldelektriske biler at gøre, har Toyota rykket sig gevaldigt: I 2025 vil japanerne tilbyde 15 elbiler – syv af dem i den nye Beyond Zero-familie.

https://www.biler.nu/volkswagen-har-nu-en-elbil-med-7-saeder/

Mest læste:

Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
Med 329 point har Renault Scenic E-Tech electric netop vundet titlen The Car of the Year 2024. Resultatet...
Hyundai-ioniq-5-n-exterior-01_jpg
Hyundai er nu klar med priser på IONIQ 5 N med 650 hk og en topfart på 260 km/t
Hyundai har annonceret priserne for den nye IONIQ 5 N, en elektrisk bil med op til 650 hk og en topfart...
IM L7_1
MG præsenterer nyt selvstændigt brand ved Geneve Motor Show 2024
Udover præsentationen af den højt profilerede MG Cyberster og verdenspremieren på den helt nye MG3 Hybrid,...
2024-02-porsche-pm-taycan-facelift-2
Porsche opdaterer Taycan: Mere effekt og længere rækkevidde
Porsche har lanceret en opdateret version af sin fuldt elektriske Taycan-model, som nu byder på forbedringer...

Læs også: