BZ4X er den første elbil fra Toyota (jep, det hedder den)

Toyota har i årevis insisteret på, at elbiler er den forkerte løsning – hybrider og brintbiler er den eneste vej frem. Man har selvfølgelig kun en mening, til man får en ny, og japanerne er nu endelig klar til at indrømme, at der kan være en fremtid for elbiler.

Med en ny koncept, som vi i løbet af 2021 eller starten af 2022 kan forvente bliver til en produktionsklar model, introducerer Toyota ikke bare sin første elbil (hvis vi regner den elektriske ProAce fra, som er af fransk oprindelse), men også et nyt modelfamilienavn for kommende elektriske modeller: BZ, Beyond Zero – på dansk “Videre end 0”. Toyota vil indikere, at det ikke kun handler om emissionsfri kørsel, men også yderligere tiltag, som er til gavn for miljø og mennesker.

https://www.biler.nu/mercedes-benz-eqb-elektrisk-suv-med-7-saeder/

I samarbejde med Subaru

Konceptbilens navn er BZ4X, og det bliver også navnet på den elbil, der står i butikkerne til næste år. Japanerne kunne have nøjes med mindre, for sidst vi tjekkede var den ingen konkurrence om, hvem der kunne finde på det mindst mindeværdige navn til en elbil.

Tallet 4 i navnet skal indikere firehjulstræk, og X’et sandsynligvis henlede opmærksomheden på, at det her er (endnu) en crossover.

BZ4X er udviklet i samarbejde med Subaru, som Toyota i forvejen har et længerevarende samarbejde med. Subaru præsenterer sandsynligvis sin udgave af BZ4X senere i år, og vi håber, det kan finde ud af at styre sig, hvad angår navngivningen af deres elbil.

Der er endnu ingen andre væsentlige oplysninger omkring BZ4X – hverken batteristørrelse, rækkevidde, ladehastighed, motorydelse eller noget andet. Den kommer med et nyt styretøj uden mekanisk forbindelse (som japansk-amerikanske Infiniti introducerede det for år tilbage), og firehjulstrækket fortæller, at der er mindst to elektriske motorer.

For et mærke, som for bare kort tid siden nægtede at have noget med fuldelektriske biler at gøre, har Toyota rykket sig gevaldigt: I 2025 vil japanerne tilbyde 15 elbiler – syv af dem i den nye Beyond Zero-familie.

https://www.biler.nu/volkswagen-har-nu-en-elbil-med-7-saeder/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.