Skoda Kodiaq klar til 2. runde

Sidst på sommeren forynges Skoda-modelprogrammet med en faceliftet Kodiaq. Den største SUV fra Skoda har etableret sig udmærket som en firma- og familiebil i Danmark, og fremtidsudsigterne ser gode ud – med nyheder omkring design, interiør og motorer er der god grund til at tro på, at Kodiaq, trods nye konkurrenter og elektrificering af markedet, fortsat kan gøre det godt.

Elektrificering byder Kodiaq ikke på, så vil man hos Skoda have en PHEV, går vejen forbi Octavia eller Superb, og skal Skoda’en være helt elektrisk, skal man se nærmere på den nye Enyaq. Det er ærgerligt, at Skoda ikke har formået at indarbejde en plug-in-hybrid-model i Kodiaq-modelprogrammet.

I stedet er den største nyhed i motorprogrammet, at 2-liters dieselmotoren i Kodiaq RS nu er taget ud, og i dens sted finder vi en 2-liters benzinmotor med 245 hk. Motoren fås bl.a. også i VW Golf GTI og søstermodellen til Kodiaq, Seat Tarraco (FR). I forhold til det danske marked er det en meget overskuelig ændring, for RS-versionen er nogenlunde så almindelig som en enhjørning på vores breddegrader.

Af andre benzinmotorer findes en 1,5-liters med 150 hk og en 2-liters med 190 hk. Diesel spiller fortsat en stor rolle: 2-liters motor med enten 150 eller 200 hk.

https://www.biler.nu/de-foerste-tegn-paa-ny-skoda-fabia/

Lygter, der pynter

Måske det ikke ser ud af så meget ved første øjekast. Men fronten har fået en stor overhaling, og Kodiaqs lygter er nu smallere endnu og buer på vej mod grillen. Grillen i sig selv er markant større, både i størrelse og selve rammen, og det gør bare den robuste tjekke endnu mere robust at se på.

Nye baglygter, nu med fuld-LED som standard, ny bagkofanger og ny alufælge er også med til at adskille 2021-årgangen af Kodiaq fra de tidligere.

Digital instrumentering med 10,25″ skærm (standard i RS), infotainmentsystem med skærm op til 9,2″ og den digitale assistent (avanceret talestyring) Laura, som forstår dansk, er også rykket ind i den store Skoda. I førersædet kan man glæde sig over et nyt ergonomisk sæde med massage og køling – som ekstraudstyr, forstås.

https://www.biler.nu/skoda-enyaq-elektrisk-crossover-med-op-til-306-hk-510-km-paa-en-opladning/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.