Mitsubishi satser på Danmark med Eclipse Cross PHEV og to Renault-modeller

I august 2020 kom den triste melding fra Mitsubishi: der udvikles ikke nye modeller til Europa, og på sigt vil mærket trække sig helt fra vores kontinent.

Men Mitsubishi trækker i land, for der er fundet en løsning, som gør, at det japanske mærke kan overleve i Europa. Som en del af den store Renault-Nissan-alliance kan Mitsubishi trække på produktion og udvikling, og japanerne vil i 2023 introducere europæerne for to helt nye modeller. Begge vil være udviklet på teknik og platforme fra Renault, og begge modeller vil blive produceret i Europa af Renault.

Vores bud på de to nye Renault-modeller, som giver mest mening for europæiske kunder og Mitsubishi som mærke er minibilen Clio og en kompakt crossover som Captur – men også en kommende ny version af Renault Kadjar, den større crossover, kunne give god mening.

2023 ligger meget langt væk, og for at puste liv i Mitsubishi i Danmark, inden vi når så langt, introducerer den danske importør i maj den faceliftede Eclipse Cross. Eclipse Cross har ikke bare fået en designmæssig overhaling, som bl.a. har pensioneret den særprægede bagende til fordel for en mere almindelig og appetitlig en, men der er også store tekniske nyheder: Eclipse Cross fås som plug-in-hybrid.

https://www.biler.nu/sig-farvel-til-mitsubishi/

188 hk og mulighed for hurtigladning

At den faceliftede Eclipse Cross lander i Danmark som PHEV er et stort held for importøren, som i forvejen har pæn succes med den større Outlander PHEV, som sælges til 300.000 kr. Med de lave afgifter på PHEV’er og danskernes købelyst giver en mere kompakt og – sandsynligvis – billigere PHEV-crossover rigtig god mening.

Hvor meget Eclipse Cross PHEV ender med at koste, er der endnu ikke styr på, men kan importøren ramme en pris på cirka 250.000 kr., vil den underbyde biler som MG EHS PHEV og Ford Kuga PHEV.

Eclipse Cross PHEV er udstyret med en drivlinje, som er en videreudvikling af den, der findes i den større Outlander. Systemydelsen er 188 hk, og forbrændingsmotoren er en 2,4-liters sugemotor, som med en ydelse på 98 hk ikke ligefrem er overanstrengt. Der er to elektriske motorer – en på hver aksel – som i alt yder 177 hk. Den nye PHEV har derfor også firehjulstræk, som er atypisk for PHEV’er i klassen.

Batteriet har en kapacitet på 13,8 kWh, og en opladning giver en gennemsnitlig rækkevidde på 45 kilometer på strøm (WLTP). Mens mange plug-in-hybrider kun kan lade med 3,7 eller 7,4 kW, så tillader Eclipse Cross PHEV hurtigladning – så på 25 minutter kan man komme op på 80 procent på batteriet.

I andre europæiske lande, bl.a. i Tyskland, sælges en faceliftet udgave af minibilen Space Star, men importøren melder intet ud i forhold til den. En helt ny Outlander er på vej på markedet i bl.a. USA (se foto nummer 4), men den er desværre ikke udviklet til salg i Europa.

https://www.biler.nu/hvad-virker-hvad-virker-ikke-renault-captur-e-tech/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.