En skarpere Peugeot 308 ser dagens lys – og der er to PHEV’er

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at Golf-klassen stadig har topprioritet i Europa, så tag et kig på den nyformede Stellantis-koncern, som rummer bl.a. Opel og Peugeot. I 2020 havde den nye Citroën C4 premiere (den er kommet i salg i Danmark), og i år ser vi ikke bare en helt ny Opel Astra, men også en ny Peugeot 308. Det er tunge sager – meget vigtige bilmodeller, som bærer en rigtig stor del af salget i Europa, også selv om SUV’er presser på.

Og nu er den her så, den nye Peugeot 308. Tredje generation af den franske hatchback (forud for 308 har vi haft bl.a. 307, 306 og 309) og et bevis på, at Peugeot bare bliver skarpere og mere fokuseret, som tiden går. Den første generation 308 var, hvis vi skal sætte et ord på den, praktisk. Ikke inspirerende, ikke lækker, ikke flot.

308 er den første Peugeot-model, der bærer det nye logo. Den tidligere silhuet af en opretstående løve er erstattet af et sort, indrammet logo med Peugeot-navnet og et løvehoved, og det pryder nu også siden af bilen: du finder det på forskærmen. Modelnavnet, altså 308, er nu også at finde både på motorhjelmen og på bagsmækken.

https://www.biler.nu/peugeot-508-giver-smaek-for-skillingen-som-phev/

Ny generation i-Cockpit

Designet er skarpt og endnu mere dynamisk, end vi har set på de to modeller 208 og 508. Forlygterne er meget smalle, og alle 308 har LED. De dyrere udstyrsvarianter, bl.a. GT (som på de fleste af billederne) har endnu smallere lygter, da de har mere avancerede matrix-LED-forlygter som standard. Den lysende “sabel”, kørelyset i fronten, er selvfølgelig en prominent del af designet.

Interiøret viser en brugbar opgradering af Peugeots særlige i-Cockpit-indretning med lille rat og instrumentering over rattet. Infotainmentskærmen, der som standard er i størrelsen 10″, er sænket i forhold til den digitale instrumentering, og nye touch-paneler erstatter de fysiske “toggle-knapper” (genvejstaster til klima, indstillinger mv.) under skærmen – det gælder dog tilsyneladende kun dyrere varianter, ligesom digital instrumentering ikke virker til at være standard i alle versioner.

Peugeot 308 er vokset med hele 11 cm i længden, og akselafstanden er forlænget med 5,5 cm. Gode pladsforhold var da heller ikke forgængerens force, så selv om den nye er endnu skarpere i designet, skulle den være mere rummelig.

Mere sikker er den også. Detaljer som bakkamera med automatisk rensning, 360 graders kamera og langtrækkende blind vinkel-system er nyheder, og dertil kommer selvfølgelig alle moderne aktive og passive sikkerhedssystemer. Komforten er sikret en opgradering med bl.a. ekstra-laminerede sideruder på højere udstyrsniveauer.

https://www.biler.nu/ny-citroen-c4-gaar-ind-i-kampen-til-priser-fra-kun-199-990-kr/

To PHEV’er – med 180 og 225 hk

Den nye 308 kunne være blevet en elbil – det er op til hvert enkelt mærke i Stellantis-koncernen at afgøre, om bilerne i denne klasse skal være fuldt elektriske eller køre som PHEV. Citroën har med den nye C4, som deler teknik med de mindre modeller som Peugeot 208 og Opel Corsa, bestemt sig for fuld elektrificering, mens Peugeot med 308 har valgt at gå PHEV-vejen.

308 kommer i to PHEV-udgaver, begge kaldet Hybrid. De trækker begge udelukkende på forhjulene og bruger samme 1,6-liters turbomotor som bl.a. 3008 Hybrid. Der er en version med en systemydelse på 180 hk/360 Nm, hvor benzinmotoren yder 150 hk – og så er der den kraftigere version med en systemydelse på 225 hk, hvor benzinmotoren yder 180 hk. Batteriet er i begge tilfælde 12,4 kWh, og kun en enkelt kilometer adskiller den elektriske rækkevidde: den lille kan tilbagelægge 60 km, den store 59 km (WLTP).

Men der er stadig gode muligheder for en 308 udelukkende med forbrændingsmotor. Basismotor er den trecylindrede 1,2’er med 110 hk med manuel gearkasse, og den findes så i en stærkere udgave med 130 hk, hvor man kan vælge manuel gearkasse eller automatisk med 8 trin.

Til dieselbrugere er der en enkelt mulighed, og det er den fremragende 1,5-liters motor med 130 hk – enten med manuel eller automatisk gearkasse.

På et senere tidspunkt kan vi forvente, at Peugeot runder af med en PHEV med langt flere kræfter – en Sport Engineered. Franskmændene har indtil videre vist en PHEV i den genre, nemlig 508, med 360 hk.

https://www.biler.nu/sport-engineered-er-den-vilde-phev-fra-peugeot/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
HondaeNY1-02083
e:NY1 er den hemmelige Honda
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.