Helt ny Toyota Aygo er baseret på Yaris

Som du kan se på “billederne”, så har Toyota endnu ikke meget at vise af den nye Aygo. Designet får vi først at se senere i 2021, men sidste nyt om den japanske mikrobil er alligevel værd at dykke ned i. Den nye Aygo, en nyudvikling, bliver nemlig baseret på samme platform som de større modeller Yaris og Yaris Cross.

Mens stordriftsfordelene ved at lave mikrobilen sammen med Peugeot/Citroën, som har fået 108 og C1 ud af samarbejdet, forsvinder, så kommer nye til. Med platformsdelingen mellem den nye Aygo og de to Yaris-modeller forventer Toyota at sælge mindst 500.000 af de små biler om året i Europa. Det giver økonomiske fordele, og i tilfældet Aygo giver det en topmoderne mikrobil. Produktionen foregår i Frankrig.

https://www.biler.nu/for-andre-end-kun-de-fornuftige/

GA-B gør godt

Den nye GA-B-platform har på alle måder vist sit værd i den nye Yaris, som er langt mere velkørende, afbalanceret og komfortabel end de tidligere Yaris-generationer. I den nye Aygo vil man, i nogen grad, få glæde af samme opgradering – den nuværende Aygo er bestemt ingen moderne og afbalanceret konstruktion.

Lave omkostninger er en del af spillet for bilproducenter, som er med i mikroklassen. Og det samme gælder de kunder, som køber biler i klassen. Pris er det absolut vigtigste parameter, så vi kommer næppe til at se en ny Aygo, som er helt på niveau med Yaris, men en mere sikker og sjovere bil vil der uden tvivl komme ud af det.

Hvad der ikke kommer ud af platformsdelingen er en Aygo hybrid. Prisfølsomheden gør, at kunderne med meget lille sandsynlighed vil betale ekstra for den dyre teknik, så forvent at Aygo også i den nye generation udelukkende kommer i en udgave med “ren” benzinmotor – en trecylindret 1-liters motor med omkring 70 hk.

https://www.biler.nu/aarets-sjoveste-bil-toyota-gr-yaris/

Del artiklen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Seneste nyt
Mest læste
Woman,Charging,Electro,Car,At,The,Electric,Gas,Station
Værkstedskæde slår alarm: elbil-tsunami udgør sikkerhedsrisiko
Scenic_E-Tech_electric_finalist_for_Car_of_the_Year_2024-2-MB
SCENIC E-TECH ELECTRIC VINDER CAR OF THE YEAR 2024
cbb2ccc3-715f-407e-9230-35055a185e18
Endnu en kinesisk elbil – denne gang med hæve-sænkebord
ID-Range_bred2
Volkswagen styrker mærkets elektriske ID.-familie med nye priser og udstyrsvarianter
ExclusiveOnline

Nyheder og trends indenfor luksusbiler, ure, smykker, bolig og meget mere.